Technology & development

Hof Ter Leeuwe

Ons paradepaardje van applicatie ontwikkeling

Over
Hof Ter Leeuwe

Hof Ter Leeuwe is een Europees erkend voortplantingscentrum voor paarden gelegen in het centrum van België. Vlak onder de kerktoren van het pittoreske stadje Zoutleeuw in Vlaams Brabant.

Het Project

Een goed paard maakt geen goede ruiter, maar het helpt wel om de race te winnen. Daarom kwam Hof Ter Leeuwe naar Unikoo met de vraag om hun bestaande, verouderde systemen te upgraden tot een modern, geïntegreerd ERP systeem van waaruit ze gans hun bedrijfsvoering kunnen opvolgen en aansturen.

Technology & development

Deze uitdaging ging ons technology team maar al te graag aan. Ze zaten aan de tafel met Hof Ter Leeuwe en bespraken hoe het bedrijf gewoon is om te werken en hoe ze graag zouden willen werken. Zo konden we de goede elementen van hun oude systemen behouden, maar tegelijkertijd aanvullen met moderne gebruiksgemakken en geavanceerde functies zoals bijvoorbeeld integratie met hun boekhoudsysteem.

We creëerden een applicatie die Hof Ter Leeuwe de mogelijkheid geeft om de volledige medische voortplantingscyclus te beheren voor de paarden die bij hen in behandeling zijn. Hierbij wordt bij elke diergeneeskundige behandeling de stock van medicijnen en/of genetisch materiaal automatisch geupdatet. Daarnaast laat het systeem ook toe om een volledige historiek per paard op te vragen, zodat alle nodige rapportering naar klant en overheid met één klik op de knop voorzien is. Ten slotte zetten we ook de financiële flow op punt: de kosten verbonden aan de behandelingen, bijhorende medicatie of genetisch materiaal en het verblijf van het betrokken paard wordt automatisch samengevat en in een factuur klaargezet. Zo garanderen we een correcte afrekening van alle kosten.

Hoe? We maakten een Single Page Application (SPA) ontwikkeld met het javascript framework Vue.js en Vuetify als front-end oplossing. Voor het backend stuk gebruikten we Express.js en Mongoose. Aangezien ons technology team steeds volgens de DevOps principes werkt, werd er uiteraard ook een versiebeheer systeem voorzien met bijhorende CI/CD pipeline. De applicatie wordt online gehost op het Google Cloud Platform (GCP), zodat de applicatie steeds vlot toegankelijk is voor een zeer beperkte operationele kost. De klant maakte reeds gebruik van het uitstekende boekhoudpakket Teamleader dewelke ook eenvoudig toelaat om een integratie op maat op te zetten. Hierdoor worden klanten automatisch gesynchroniseerd en kunnen we de facturen volautomatisch voorbereiden ter verzending. Tenslotte zorgden we er ook voor dat de leveringen van medicatie en medisch materiaal automatisch geïmporteerd werden in de stockbeheer module.

Klinkt dit allemaal Chinees voor jou, maar ben jij ook op zoek naar een oplossing om jouw bedrijf nog efficiënter te organiseren? Neem dan zeker eens contact op met ons technology en development team. Zij helpen je graag verder met je digitale ambities en begeleiden je naar de beste oplossing voor jouw bedrijf.

06044CB7-43DA-428A-8A72-2F46D99A5D1D Created with sketchtool.
E83DD3F4-AAD6-41C7-B872-85385D10F602 Created with sketchtool.
Meer weten over deze case?

Wat wij nog meer gedaan hebben

The Pelvic Floor

Van kennis en passie naar een sterk (digitaal) merk

VRT Innovatie

Innovatieve tech-dienstverlening voor VRT Innovatie

Bolt

Development als geleider voor de groene energietransitie

Medical Precision

De full health check van Medical Precision

Digipolis

Unikoo bouwde voor Digipolis een oplossing op maat

LOU Jewels

Een juweeltje van een webshop

Quality Service Belgium & Europe

Stevige fundamenten voor een digitale bedrijfsvoering