VRT Innovatie

Innovatieve tech-dienstverlening voor VRT Innovatie

Scroll

Openbare omroep

VRT Innovatie verkent nieuwe technologieën en toepassingen om mensen te verbinden met de toekomst van media. Dag in dag uit onderzoekt en ontwikkelt het team nieuwe tools en werkprocessen voor producties. En dat in nauwe samenwerking met mediamakers én gebruikers.

Tech in service of the public

De VRT is continu op zoek naar manieren om haar dienstverlening te verbeteren. De technologische ontwikkeling haalt duizelingwekkende snelheden en brengt eindeloze opportuniteiten met zich mee. Maar welke projecten en technologieën zijn de moeite waard om op in te zetten? En op welke manier kunnen ontwikkelingen een meerwaarde bieden voor het publiek?

Deze vragen zijn de raison d’être van het VRT innovatieteam, waar ook onze Unikoo-expert enkele dagen per week deel van uitmaakt. Van overal bereiken projecten en technologieën de onderzoeksdienst. Voorstellen kunnen komen vanuit commerciële technologiebedrijven, vanuit vragen van Europa, België, Vlaanderen of de VRT zelf, maar het team zoekt ook zelf actief naar veelbelovende technologieën die de publieke omroep nog dichter bij de mensen brengt.

En om zo veel onderzoeksprojecten en de hieruit voorkomende ontwikkelingen tot een goed einde te brengen, daar is heel wat mankracht voor nodig. Zo kwam de VRT-dienst bij Unikoo terecht.

Developing the future media

Samen met het team zette onze expert zijn schouders al onder heel wat projecten, zoals virtuele ontmoetingen tussen fans en hun idolen, een automatisch videoplatform voor de warmste initiatieven en een factcheckingsysteem dat journalisten kunnen gebruiken om de betrouwbaarheid van hun bronnen te verifiëren of het onderzoek naar het nut van AI voor de publieke omroep.

Want na het idee, de validatie van de technologie en de bruikbaarheidsstudie voor en door de VRT, volgt natuurlijk ook de uitwerking. Technologieën worden immers pas bruikbaar dankzij integraties met relevante toepassingen die de publieke omroep al dan niet al gebruikt. Met andere woorden, onze collega zal bij de VRT zelf geen nieuwe technologie ontwikkelen, maar wel veelbelovende technologieën integreren tot een samenhangend systeem in functie van de noden van de VRT en haar publiek.

Hoe maken we een goed idee waar? Dat is de vraag waar onze collega zich samen met het VRT-team over buigt. Ze schrijven code, bouwen flexibele software die als basis kan dienen voor de ontwerpfase en ze ontwerpen, realiseren en testen prototypes totdat ze het vooropgestelde doel realiseren of verwerpen.

Ben jij ook op zoek naar extra expertise om je team te versterken? Get in touch!

Andere Cases

Ook interessant

Samenwerken? Graag!

Omkader jezelf en jouw organisatie met een uitgebreid scala aan ondersteunende diensten en advies, via één aanspreekpunt, en focus op groei ! We've got your back.