Asset Impact

Van data naar duurzaamheid

Scroll

ESG Data Solutions

We kunnen het niet ontkennen: de (klimaat)klok tikt razendsnel. In de race naar een duurzamere toekomst, staat Asset Impact aan de frontlinie van de verandering. Hun missie? Het financiële landschap helpen om de wereldeconomie op weg te zetten naar een netto-nul-uitstoot. Door geavanceerde data over de uitstoot van bedrijven te verzamelen en te bezorgen aan financiële instellingen, stelt Asset Impact hen in staat om het toekomstgerichte klimaatprofiel van ieder bedrijf in hun portefeuille in kaart te brengen en te vergelijken. Zo biedt het bedrijf de nodige instrumenten om het pad te effenen naar een duurzamere toekomst voor ons allemaal.

Het project

Time is money… dat geldt voor élk bedrijf. Waar Asset Impact aanvankelijk vooral gebruik maakte van handmatige processen, zochten ze ondersteuning bij het automatiseren van die processen en bij andere development-werkzaamheden. Daarom klopten ze aan bij Unikoo. Sindsdien werken onze teams aan oplossingen die de doelstellingen, ook op langere termijn, helpen realiseren en de basis leggen voor toekomstige groei.

Meten is weten

Cijfers liegen niet… maar wil je er efficiënt mee aan de slag gaan, dan weet je best wat deze cijfers betekenen. En omdat data over uitstoot abstract is, gingen onze developers onder andere aan de slag om deze data beter behapbaar te maken. Concreet ondersteunen ze Asset Impact bij…

  • Het ontwikkelen van een dashboardapplicatie die de verzamelde data deels visualiseert, waardoor financiële instellingen gemakkelijker conclusies kunnen trekken uit de verzamelde data. Aan deze dashboardapplicatie ging overigens ook wat UI-werk door onze UX/UI Designers vooraf.  
  • Het ontwikkelen en aanbieden van een API die verschillende softwaretoepassingen onderling laat communiceren en informatie uitwisselen. Het dashboard gebruikt ook deze API, waardoor het toegang krijgt tot de benodigde data.
  • Het ontwikkelen van een admin-applicatie die toelaat om te configureren welke klant welke data kan zien en toegang tot het dashboard in te stellen.
  • Het automatiseren van het afleveringsproces in Excel, waardoor de gegevens op een gestroomlijnde manier worden afgeleverd. Het doel? Tijd besparen, de nauwkeurigheid vergroten en dus fouten verminderen.

Maar er is méér. Daarnaast ondersteunen onze developers ook bij andere activiteiten, zoals…

  • Het ondersteunen in DevOps-activiteiten, waarbij onze developers bestaande processen optimaliseerden en nieuwe pipelines implementeerden om efficiënter en nauwkeuriger software te releasen.  
  • Het nadenken over en uittekenen van een IT-architectuur roadmap. Het doel? Een duurzame en robuuste architectuur neerzetten die toekomstbestendig en eenvoudig uitbreidbaar is.
  • Het ontwikkelen van een website, inclusief ontwerp, ontwikkeling en implementatie. Ons marketing- en designteam bood overigens aanvullende ondersteuning. Zo voerde onze marketeer een nauwkeurige SEO-audit uit en ontwierp onze designer visuals om de website visuele kracht bij te zetten.

 

Zoek jij zelf ondersteuning bij het automatiseren van processen? Of kan je hulp gebruiken op vlak van development? We helpen je graag verder! Contacteer ons gerust voor meer informatie.

Andere Cases

Ook interessant

Samenwerken? Graag!

Omkader jezelf en jouw organisatie met een uitgebreid scala aan ondersteunende diensten en advies, via één aanspreekpunt, en focus op groei ! We've got your back.