Pantarein

Een duurzame samenwerking op vlak van finance en development

Scroll

Duurzaamheidscommunicatie

Als vooraanstaand consultancybureau gespecialiseerd in duurzaamheid, effent Pantarein het pad naar een klimaatneutrale samenleving waarin ecologie en economie hand in hand gaan. Met hun diepgaande expertise in regelgevingen, milieunormen en duurzaamheidscommunicatie, ondersteunt het bedrijf andere organisaties die streven naar een veerkrachtige en ecologisch verantwoorde toekomst. Ze vertalen complexe duurzaamheidsvraagstukken naar tastbare en haalbare oplossingen die economische en sociale waarde leveren.

In een wereld waarin duurzaamheid steeds hoger op de agenda staat, scheert Pantarein hoge toppen. Steeds meer bedrijven zetten duurzaamheid namelijk centraal in hun bedrijfsstrategie. En ondanks de voordelen, brengt die ontwikkeling voor Pantarein ook uitdagingen met zich mee, waaronder de groeiende nood aan een goed georganiseerd officemanagement en duurzame, efficiënte operationele processen. Geen probleem voor onze Finance & Operations Consultant, die graag allerhande administratieve en operationele taken uit handen nam. Gedaan met de rompslomp. En zo kon Pantarein zich opnieuw focussen op wat er écht toe doet: bedrijven begeleiden in hun rit naar een groenere toekomst.

Wegwijs in het wagenpark

Eén van de uitdagingen waarmee Pantarein geconfronteerd werd, was het beheer van hun wagenpark. Onze expert ondersteunde het bedrijf bij:

  • Het beheer van de voertuigen van A tot Z: van het registreren van nieuwe voertuigen tot het bijhouden en aanvragen van relevante documenten zoals verzekeringen
  • Het plannen van voertuigonderhoud en reparaties.
  • Het beheren van de tank- en laadkaarten en het monitoren van het (brandstof)verbruik en de bijbehorende kosten.

Een gestroomlijnde facturatie

Naast een goed georganiseerd wagenpark, is een gestroomlijnd facturatieproces van onschatbare waarde voor voortdurende groei. Onze expert nam de volgende werkzaamheden over om het facturatieproces te verbeteren:

  • Strategisch meedenken over de facturatieflow om inefficiënties te identificeren en op te lossen. Daarnaast nam hij het facturatieprogramma grondig onder handen en schepte hij orde in de chaos.
  • Het uitvoeren van facturatietaken, zoals het opstellen en verzenden van facturen.
  • Het optimaliseren van facturatiesystemen om het proces te stroomlijnen en nauwkeurigheid te waarborgen.

Efficiënte operationele processen

Tot slot zijn efficiënte operationele processen de sleutel tot bedrijfssucces. Onze Finance & Operations Consultant nam de leiding en focuste hierbij op de volgende activiteiten, et als doel de efficiëntie te vergroten:

  • Het identificeren van knelpunten en inefficiënties, om doelgericht te werken aan de zaken die de meeste aandacht nodig hadden.
  • Het implementeren van oplossingen en verbeteringen op basis van de bevindingen, zoals het herstructureren van workflows en het onderzoeken van nieuwe methoden om de operationele efficiëntie te vergroten, zoals tijdsregistratiesystemen.

Een duurzame website

Naast operationele ondersteuning hielpen we Pantarein met de lancering van hun gloednieuwe website. Onze Graphic & Digital Design en Technology & Development service lines sloegen de handen in elkaar om een website te creëren die niet alleen de visie en expertise van Pantarein perfect weerspiegelt, maar ook hun boodschap effectief communiceert en hun impact vergroot. Het resultaat? Een strakke, gebruiksvriendelijke website die ongetwijfeld nog jarenlang meegaat.

Dankzij de structurele ondersteuning van onze FinAdmin-expert beschikt Pantarein nu over toekomstbestendige geoptimaliseerde processen en een efficiënte workflow, waarmee de nieuwe vaste office manager eenvoudig aan de slag kan gaan.

Zoek jij zelf naar ondersteuning om allerlei financiële of administratieve werkzaamheden uit handen te nemen? Wij helpen je graag! Contacteer ons gerust, dan bekijken we samen wat we voor jou kunnen doen.

Andere Cases

Ook interessant

Samenwerken? Graag!

Omkader jezelf en jouw organisatie met een uitgebreid scala aan ondersteunende diensten en advies, via één aanspreekpunt, en focus op groei ! We've got your back.