Wouters & Hendrix

Een schitterende HR-aanpak, als een perfect geslepen diamant

Scroll

Juwelier

Wouters & Hendrix, een toonaangevend bedrijf in de detailhandel, schittert intussen al vier decennia lang in de wereld van handgemaakte juwelen sinds zijn oprichting in 1984. Met een grote passie voor het vak streeft Wouters & Hendrix naar het ontwerpen en creëren van kwalitatieve, elegante en gedurfde sieraden die zowel exclusief als betaalbaar zijn. En dat resulteerde in een uniek aanbod aan eigenzinnige juwelencollecties.

Een gepolijst HR-beleid

Het Unikoo HR team neemt een adviserende rol op en ondersteunt het interne operations team bij het vormgeven van een HR-beleid, precies op maat van de organisatie.

Concreet ontzorgden ze Wouters & Hendrix bij …

 • Het updaten van het arbeidsreglement: hierbij werd rekening gehouden met zowel de wettelijke vereisen als de bedrijfsspecifieke noden.
 • Het aligneren van ‘compensation & benefits’: ze werkten een voorstel uit voor een evenwichtige en rechtvaardige beloningsstructuur.
 • Het flexibiliseren van werkuren: een strategische verandering in het uurstelsel, inclusief glijdende werkuren, zorgde voor meer flexibiliteit en efficiëntie op de werkvloer.
 • Het opzetten van een gestructureerde evaluatiecyclus: dit was nodig om de individuele ontwikkeling en doelstellingen te aligneren met de bedrijfsdoelstellingen en een open feedbackcultuur te creëren.  
 • Het uitschrijven van functiebeschrijvingen en vacatureteksten: hierdoor kunnen de geknipte profielen, met specifieke knowhow, aangetrokken worden en heeft elke medewerker een duidelijk beeld van zijn/haar taken.  
 • Het opzetten van een competentiematrix waarbij competenties op functieniveau gedefinieerd werden. Deze competenties werden gelinkt aan een opleidingsplan.

De bouwstenen van een duurzaam HR-beleid

Het ontwerpen van een duurzaam HR-beleid vraagt tijd en precisie. Ook voor dit onderdeel zullen de Unikoo’ers het team van Wouters & Hendrix in de toekomst ondersteunen.

Enkele voorbeelden…

 • Het uitwerken van een opleidingsplan: een aanpak die als een juweel op maat geslepen is van de knowledge gaps en de behoeften van de organisatie.
 • Het uitschrijven van verschillende policies: policies vormen de ruggengraat van het HR-beleid in een organisatie. Deze beleidsrichtlijnen dienen als kompas, niet alleen voor medewerkers maar ook voor leidinggevenden, om consistentie, transparantie en rechtvaardigheid te waarborgen binnen de organisatie.
 • Het opzetten van een effectief on- en offboardingtraject: dit met de nodige aandacht voor zowel de praktische aspecten als het creëren van een positieve bedrijfscultuur. Het doel? Langdurige en hechte banden smeden met de medewerkers.
 • Het invoeren van een tijdsregistratiemechanisme, met als doel het bevorderen van de efficiëntie op de werkvloer en meer flexibiliteit te geven aan medewerkers in de vorm van flexibele uren en glijtijden.  
 • Het uitschrijven van een rekruteringsproces en hen voorzien van een interviewtemplate die als leidraad kan dienen bij het aanwerven van nieuwe medewerkers.  

Ben jij op zoek naar ondersteuning voor het ontwerpen van een gedegen HR-strategie en -beleid? Neem gerust contact met ons op. We helpen je graag verder!

Andere Cases

Ook interessant

Samenwerken? Graag!

Omkader jezelf en jouw organisatie met een uitgebreid scala aan ondersteunende diensten en advies, via één aanspreekpunt, en focus op groei ! We've got your back.