Hallo, wij zijn Unikoo

De naam doet het al vermoeden: zoals ons vind je er niet veel. Unikoo biedt een uniek ‘centre-of-expertise’ aan start-ups, scale-ups en innovatieve kmo’s. Flexibele teams in finance & administratie, rekrutering & talentbeheer, marketing & communicatie, technologie & development en grafisch design.
A picture of the Unikoo team at work

Onze missie

Unikoo is ontstaan vanuit een nood in de KMO-wereld. Ondernemers en zaakvoerders spenderen vaak slechts 20% van hun tijd aan taken met grote toegevoegde waarde en tot 80% van hun tijd aan minder prioritaire zaken. Bovendien is het aanbod aan externe ondersteuning & advies vaak niet transparant en moeten kleine organisaties zich beroepen op meerdere partners.

Door start-ups, scale-ups en innovatieve KMO’s te omkaderen met een uniek, full-service expertisecentrum, stelt Unikoo hen in staat om effectief te focussen op hun core business en zich te richten op groei. Want één adres, dat heeft zo zijn voordelen: geen gedoe met communicatie tussen verschillende partijen, veel flexibiliteit, maximale efficiëntie en de opportuniteit om een (h)echt partnership uit te bouwen dat de status van ‘leverancier’ overstijgt. Dat is wat ons Unikoo maakt.

Onze visie

We know, we do, we care.

Wij zorgen graag. Voor onze klanten, voor onze mensen. Een familiale sfeer met waarden als collegialiteit, proximiteit en pragmatisme. Dat vind je hier terug. Onze experts barsten van kennis en weten van aanpakken. Steeds met de beste bedoelingen in het achterhoofd, because we care. Wij maken mensen graag blij. Is het doel nog niet bereikt? Dan kijken we hoe we de aanpak moeten bijsturen. Wij zijn pas tevreden als jij dat ook bent.

Our customers are crucial

Een gestandaardiseerde aanpak om snelheid te maken of eerder een voorstel op maat? Wij dringen geen model op, maar brengen de juiste puzzelstukjes aan tafel zodat de klant zijn/haar puzzel kan leggen. Onze drive zit in onze job zelf, en in onze resultaten. Een start-up bijstaan in haar lancering, een kmo op weg helpen in de wereld van online marketing, een ondernemer administratief ontzorgen of een scale-up ondersteunen bij haar talentbeleid. Als het kan via een geïntegreerde aanpak … zo maken wij het liefst een verschil. Geen uitdaging is voor ons te groot, maar toch is ook geen project te klein.

People are our priority

People first. Zij zijn ons kapitaal en sturen de manier waarop onze organisatie zich ontwikkelt. Wij bieden hen dan ook graag unieke kansen. Afwisseling en impact zijn understatements in onze business. Onze mensen zijn uniek, met uitgesproken expertise en een geëngageerde mindset. Wij zorgen voor mekaar.

Ons team

Picture of founder Kenn

Kenn Wouters

Head of Unikoo

Met een hart voor ondernemerschap en als oprichter van Unikoo, navigeert onze kapitein het schip door de onvoorspelbare zee van uitdagingen en opportuniteiten. Vanuit zijn ervaring in zowel de KMO-wereld als de ‘Big-Four’ (Deloitte Consulting) en een achtergrond in sales, marketing, rekrutering en HR technologie, is Kenn de geknipte sparring partner voor onze klanten!

Nick Van Meerbeeck

Head of Finance

Nick vertaalt zijn 15 jaar finance ervaring die hij opdeed bij zowel de ‘Big-Four’ (KPMG) als de interne bedrijfswereld (Ferranti, Port of Antwerp-Zeebrugge), probleemloos naar pragmatische oplossingen bij onze startup, scale-up en KMO-klanten. Zo is hij uitstekend geplaatst om de Unikoo Finance services, inclusief onze CFO diensten, aan te sturen.

Picture of teammember Nick
Picture of teammember Ine

Ine Dullaert

Lead Financial Admin & Office Management services

Wie denkt dat finance en administratie saai zijn, heeft Ine duidelijk nog niet ontmoet. Met 15 jaar ervaring in finance, administratie en digitalisering bij kleine en middelgrote organisaties, leidt Ine met ongeëvenaard enthousiasme mee het bedrijf én het Financieel-Administratief team.

Vicky Rijs

Lead HR services

Met haar 15 jaar en een passie voor het ontwikkelen van talent, staat Vicky klaar om onze klanten te ondersteunen bij het beantwoorden van al hun HR vraagstukken. Haar enthousiasme en sterke people skills stellen Vicky in staat KMO’s te begeleiden bij het uittekenen van een strategisch HR beleid of bij het aanpakken van hun dagdagelijkse HR uitdagingen.

Picture of teammember Vicky
Picture of teammember Jorne

Jorne Delforge

Technology Lead

Als co-founder en lead van het Technology en Development-team is Jorne onmisbaar in het Unikoo verhaal. Dankzij zijn analytisch vermogen speelt hij bovendien een rol bij de optimalisatie van onze interne werking én die van onze klanten. Zijn eerdere ervaringen als IT Architect & Project Manager bij Bose, bpost en Telenet vertaalt hij probleemloos naar pragmatische oplossingen bij onze start-up en KMO-klanten.

Picture of teammember Evelien

Evelien Maes

Head of Marketing

Met haar 15 jaar ervaring in marketing & communicatie in de finance en tech startup wereld, is Evelien uniek geplaatst om Unikoo verder mee uit te bouwen. Haar diepgaande kennis van content strategie, creatieve geest en ervaring als project manager zijn cruciaal bij de aansturing van haar team én onze marketing projecten.

Tom Celis

Head of Technology

Als lead van het Technology en Development-team is Tom verantwoordelijk voor zowel het uitbouwen van het Unikoo Technology team als het uitdragen van een visie die onze klanten toelaat de oeverloze opportuniteit van technologie maximaal te benutten. Zijn eerdere ervaringen als Software Engineer (Organi) en Software Lead/CEO van Lemon Companies dragen op een unieke manier bij tot die missie.

Picture of teammember Tom
Picture of teammember Ann

Ann Flipkens

Head of Unikoo Limburg

Met roots in business development, marketing en employer branding heeft Ann een brede basis om ons kantoor in Limburg te leiden. Het welbevinden van onze Limburgse collega’s en tevreden klanten staan hoog op haar prioriteitenlijst. Dit alles met een flinke portie positiviteit en veel enthousiasme.

Cindy Van Eester

Talent Manager

‘People first’ is de kern van onze visie en Cindy draagt dit op een onverbeterlijke manier uit. Met een passie voor mensen zorgt zij voor een end-to-end HR beleid, van geoptimaliseerde verloning en correcte administratie tot uitgewerkte talent processen, zowel voor Unikoo als voor onze klanten.

Picture of teammember Cindy
A picture of the Hippo team at work

Meet HiPPO

HiPPO communicatie & design is een creative branding agency dat sinds begin 2023 deel uitmaakt van Unikoo.

HiPPO bedenkt en lanceert een on- en offline merk van begin tot einde gedurende een sprint van 6 weken tijd - inclusief naam, logo, huisstijl, website, contentstrategie en digitale marketing strategie. Het HiPPO team focust daarbij voornamelijk op start-ups, ambitieuze KMO’s en enthousiaste (overheids)organisaties.

Ontdek hier wat ze voor jou kunnen betekenen!