Jeco Energies

Een gestroomlijnde HR-aanpak

Scroll

Energie infrastructuur / engineering

Metingen, technische diagnoses, assemblage, montage, keuring, onderhoud, herstellingen, … Jeco Energies is de partner bij uitstek voor midden- en hoogspanningsinstallaties en industriële elektrische installaties in heel Europa, Afrika en Azië.

Gestroomlijnde HR-aanpak

Waar drie organisaties samensmelten komen natuurlijk drie manieren van werken bij elkaar, ook op vlak van HR. Onze expert ondersteunt het team bij het uittekenen en implementeren van een kader rond human resource management voor deze drie bedrijven. Bovendien biedt ze hulp bij het uittekenen van processen, implementeren van nieuwe tools en operationele dagdagelijkse HR-activiteiten. Concreet biedt ze ondersteuning bij:

 • De organogrammen en organisatiestructuur: we ondersteunen bij het uittekenen van een overzichtelijke structuur. Zo weet welke medewerker waar hij of zij zich situeert binnen het bedrijf en aan wie hij of zij rapporteert.
 • HR-processen: door het stroomlijnen van onboardingprocessen, rekruteringsprocessen en exitprocedures garanderen we een efficiënt verloop tijdens de volledige employee journey.
 • De uitrol van een aantal policies. Samen met de interne medewerkers vernieuwen we het arbeidsreglement en verouderde policies en rollen we enkele nieuwe policies, zoals een car policy, gsm policy en een policy rond het thuiswerkbeleid uit.
 • We uniformiseren alle HR-documenten, het HR-beleid en de HR-procedures zodat dit duidelijk en transparant is voor iedereen.
 • We implementeren een tijdsregistratiesysteem. Zo vergemakkelijken we het payroll proces in de toekoms en geven we medewerkers meer flexibiliteit.
 • Functieomschrijvingen en competentieprofielen: door een gedetailleerde omschrijving van de functie-inhoud verduidelijken we voor iedere medewerker wat zijn of haar taken en verantwoordelijkheden zijn. Dit dient als basis bij rekruterings- en evaluatieprocessen.
 • Performance management cycle: we scheppen een kader rond evaluaties en gekoppelde doelstellingen, de frequentie ervan, enzovoort. Daarnaast ondersteunen we de business bij de uitvoering hiervan.
 • Het loonbeleid: we nemen het huidige loonbeleid onder de loep en sturen bij waar nodig. Zo (her)bekijken we zaken als een variabele verloning en extralegale voordelen.
 • Dagelijkse HR-ondersteuning: we ondersteunen Jeco Energies bij tal van HR-vraagstukken. Van gesprekken met medewerkers, sociaaljuridische vragen, moeilijke HR-vraagstukken en interne communicatie tot het wagenparkbeheer.
 • We bieden algemene HR-ondersteuning aan het managementteam.
 • We ontzorgen Jeco Energies verder bij het uitwerken van tal van projecten, zoals het uitwerken van een kader rond overwerk, het veranderen van partner voor het aankopen van werkkledij en de implementatie van een kwaliteitsmanagementsysteem.

Al deze inspanningen hebben als doel om een duidelijk en éénduidig HR-beleid op te zetten waar zowel werknemers als werkgevers en de HR-dienst van Jeco Energies perfect weten wat ze van elkaar kunnen verwachten.

Kan jij hulp gebruiken op vlak van HR of rekrutering? We helpen je graag verder! Neem gerust contact met ons op.

Andere Cases

Ook interessant

Samenwerken? Graag!

Omkader jezelf en jouw organisatie met een uitgebreid scala aan ondersteunende diensten en advies, via één aanspreekpunt, en focus op groei ! We've got your back.