Technology & development

Bolt

Development als geleider voor de groene energietransitie

Over
Bolt

Bolt is het eerste energieplatform dat het Belgische stroomnet echt duurzaam wil maken. Via Bolt kan je jouw energie rechtstreeks kopen van lokale, groene opwekkers.

Het Project

Bij Bolt kies je zelf, onder volledige transparantie, van wie jij jouw groene energie koopt. Deze nobele missie vereist vernuftige tools en platformen die nieuwe klanten wegwijs maken binnen de energiesector, selectieve energie-aankopen mogelijk maken, bestaande klanten up-to-date houden van de energiemarkt en transparant hun eigen gegevens laten bekijken en beheren. Een huzarenstuk om te ontwikkelen, dus, maar wel een uitdaging die onze developers met plezier mee aangaan.

Technology & development

Stroomopwaarts

Als energieplatform dat tegen de stroom ingaat, heeft Bolt een sterke belofte in te vullen. Met volledige transparantie vatten ze de strijd aan tegen greenwashing in de energiesector. Want bij Bolt krijgt elke leverancier een gezicht en weet je exact waar je energie vandaan komt. Maar om kennis in zulk detail en op zulke schaal te delen is een geavanceerd platform geen overbodige luxe.


Onze development experts buigen zich samen met het team van Bolt over tools en platformen die de gebruiker zo eenvoudig en transparant mogelijk informeren. We werken als partners samen op het energieplatform, klantenportaal en website.

The power of transparency

Een transparante energiekeuze, hoe gaat dat in zijn werk? Als klant bij Bolt begin je je groene energietraject met een online simulatie waar je zelf een opwekker kan kiezen. En die keuze, die maak je gegrond. Je krijgt allerlei informatie mee die je kan helpen bij het maken van een bewuste keuze, gaande van de soort groene energie over keuringscertificaten en de hoeveelheid beschikbare energie, tot zelfs de naam en het gezicht van de opwekkers.

En hier stopt het niet: recent breidde onze collega samen met het team van Bolt dit hoogst interactieve platform nog verder uit met inzichten in het eigen energieverbruik. Als consument kan je zien hoeveel stroom je verbruikte en wat de prijs van de energie op dat moment was. Op basis hiervan doet het platform voorstellen die moeten helpen de eindafrekening te drukken.

Voor elke challenge de juiste tool

Verder ontwikkelden de developers ook een tool om de customer service te ondersteunen. Dankzij deze tool kunnen de customer care heroes bij Bolt aanpassingen maken op vraag van de klant wanneer zij even wat extra ondersteuning kunnen gebruiken.

Ook het salesteam kan rekenen op technologische optimalisaties. Voor hen ontwikkelde het team namelijk een tool om de simulatieflow aan te passen in functie van het salesproces. Zo kunnen ze steeds de optimale werking van Bolt tonen, aangepast aan de persoonlijke noden van het prospect.

Ook verwerking van customer feedback is een gestroomlijnd proces dankzij een tool op maat. Net als het fotobeheer, trouwens. De developers bij Bolt zijn continu in de weer om niet alleen de klantenervaring, maar ook de businessprocessen te optimaliseren. En onze collega staat hen met veel plezier bij.

SEO voor een goede doorstroom

Hoe zorg je ervoor dat prospecten je website vinden? Juist, via SEO. Vindbaarheid via zoekmachines is een overweging die meespeelt in zo goed als alle ontwikkelingen van Bolt, niet in het minste op gebied van development. Voor de bouw van de website en het platform opteerde het team bijvoorbeeld voor React in combinatie met Next.js. Deze combinatie verbetert niet alleen de performance en developer experience, ook SEO-gewijs is het de winnende combo.

Verder zorgen aangepaste meta-tags en geoptimaliseerde structured data voor een goede doorstroom naar de website. En als pièce de résistance lanceerde Bolt de energie-encyclopedie: een handige gids die gebruikers wijzer maakt over terminologie in het energielandschap én die informatiezoekers direct naar het transparante platform van Bolt leidt.

Ben jij op zoek naar extra ondersteuning voor jouw development team? Neem contact met ons op, wie weet kunnen wij jou verderhelpen.

06044CB7-43DA-428A-8A72-2F46D99A5D1D Created with sketchtool.
E83DD3F4-AAD6-41C7-B872-85385D10F602 Created with sketchtool.
Meer weten over deze case?
Jens Vercammen
Frontend Developer
development@unikoo.be

Wat wij nog meer gedaan hebben

The Pelvic Floor

Van kennis en passie naar een sterk (digitaal) merk

VRT Innovatie

Innovatieve tech-dienstverlening voor VRT Innovatie

Medical Precision

De full health check van Medical Precision

Hof Ter Leeuwe

Ons paradepaardje van applicatie ontwikkeling

Digipolis

Unikoo bouwde voor Digipolis een oplossing op maat

LOU Jewels

Een juweeltje van een webshop

Quality Service Belgium & Europe

Stevige fundamenten voor een digitale bedrijfsvoering