Technology & development

CTO-as-a-Service

Met CTO-as-a-Service bieden wij de expertise van ervaren CTO’s aan op een toegankelijke en flexibele manier voor scale-ups en KMO’s.

In het snel veranderende landschap van technologie en bedrijfsvoering bieden wij de expertise van een CTO (Chief Technology Officer) zonder de noodzaak van een fulltime positie met onze CTO-as-a-Service. Onze CTO-aaS oplossing is speciaal ontworpen voor start-ups, scale-ups en KMO’s die voorop willen lopen in hun sector. Of het nu gaat om het bouwen van een technische strategie, het managen van risico’s, of het leiden van uw technologische transformatie, onze ervaren CTO’s zijn uw sleutel tot succes.

CTO-as-a-Service

Voor veel startups en KMO’s kan het aannemen van een fulltime CTO een grote financiële en organisatorische uitdaging zijn. Op deze manier bieden wij een flexibele oplossing die meegroeit met uw bedrijf. Onze CTO’s helpen u met het ontwikkelen van technische roadmaps, het opbouwen van leiderschap binnen teams, en het bevorderen van productinnovatie. Ze vertrekken daarbij vanuit de algemene bedrijfsvisie en vertalen deze door naar de technologie strategie.

Hoe wij kunnen helpen

Met Unikoo streven wij naar lange-termijn samenwerking door continu te focussen op meerwaarde creatie en eerlijke samenwerkingen. Onze CTO-as-a-Service vormt het speerpunt van de Unikoo technologie diensten, met focus op:

  • fractional CTO services - hiermee bieden we strategisch technologie leiderschap aan de fractie van de kost van een voltijdse CTO en stellen we startups, scale-ups en KMO's in staat om domeinspecifieke expertise in huis te halen.
  • audits en landschap assessments - het sanity checken van bedrijfsstrategie met technologische visie, het blootleggen van verborgen risico's en het maken van aanbevelingen voor duurzame groei.
  • begeleiding van implementatietrajecten - het orkestreren van end-to-end implementatietrajecten door het initiëren van development trajecten, het opstellen van roadmaps en bijbehorende budgetten, het evalueren en nemen van strategische en architectuur beslissingen, het samenstellen, inwerken en monitoren van een development team en het communiceren en verantwoorden van beslissingen en hun implicaties aan investeerders en bestuursleden.

Onze projectaanpak

Maatwerk software maken vereist een goede samenwerking en communicatie. Dankzij de Unikoo agile project workflow zorgen we samen voor een topresultaat!

Het 5D-model

Wat wij voor jou doen

De competenties van een CTO richten zich op twee deeldomeinen: IT management en IT technisch. Hieronder vindt u een oplijsting van de diensten die wij kunnen aanbieden in beide deeldomeinen.

Management

01 /

Technologische strategie en visie

02 /

Budget en kosten optimalisatie

03 /

Talent management en teamopbouw

04 /

Stakeholdermanagement en communicatie

05 /

Digitale transformatie

06 /

Vendor- en partnermanagement

07 /

IT governance

Technisch

01 /

Innovatie en technologische vernieuwing

02 /

IT architectuur

03 /

IT best practices

04 /

Proof of concepts

Waarom kiezen
voor Unikoo?

Een oplossing op maat

Wij matchen een CTO consultant of interim controller die perfect past bij jouw behoeften, organisatie en groeifase. Pragmatisch, flexibel aanpasbaar aan jouw wensen.

Team-as-a-Service

Omdat we werken met teams, kunnen we aan de kost van een FTE meerdere expertises en profielen combineren. Dit geeft meer stabiliteit en kwaliteit aan een scherpe, voorspelbare prijs.

Wij groeien mee

Onze diensten groeien met jouw behoeften mee. Niet alleen technologisch, maar ook met experts in marketing, HR, finance en design. Korte lijnen geven duurzame resultaten.

Cynric Huys

Lead CTO Services

Cynric heeft jarenlange ervaring als CTO in verschillende omgevingen en diverse sectoren. Door zijn opleiding in Burgerlijke computerwetenschappen en Executive MBA, combineert hij technische skills met brede strategische business expertise. Dit leidt tot een geïntegreerde aanpak waarbij technologische beslissingen telkens gealigneerd worden met de bredere bedrijfsdoelstellingen.

Lees zijn interview

Samen iets unieks creëren?

Relevante insights

Inzichten om mee naar huis te nemen

26/2/2024

De kracht van Generative AI voor jouw bedrijf

8/2/2024

CTO-as-a-Service, de sleutel tot de digitale wereld

10/8/2022

Een goed CMS kiezen? Ontdek hoe wij dit deden voor onze klant!