Finance & administratie

Strategische financiële vraagstukken

We bekijken samen met de ondernemer hoe het kapitaal te beheren en welke beslissingen leiden tot financiële stabiliteit en groei.

Om een antwoord te kunnen bieden op de meer strategische vraagstukken van groeibedrijven en KMO’s, biedt Unikoo haar financiële expertise aan onder de noemer CFO-as-a-Service. Zo kan je als ondernemer beroep doen op hoogwaardige expertise binnen een bepaald kennisdomein op een kostenefficiënte maar ook schaalbare en flexibele manier. Zonder dat je de volledige kost van een full-time CFO hoeft te dragen. Ons model biedt de mogelijkheid om de CFO-diensten op te schalen of af te bouwen afhankelijk van de groeiende (of tanende) behoeften van je onderneming, of het nu gaat om het leiden van je finance team, het verbeteren van je besluitvorming of het plannen op lange termijn.

We bieden onder meer ondersteuning bij het formuleren en implementeren van robuuste financiële strategieën die zijn afgestemd op je unieke behoeften als ondernemer en je eigen concrete doelstellingen. Dit omvat financiële planning en budgettering, cashflowbeheer, en het ontwikkelen van financiële modellen die inzicht geven in toekomstige financiële scenario’s. Verder bieden we advies m.b.t. de kapitaalstructuur, bekijken we financieringsopties en begeleiden we fusies, overnames en andere strategische initiatieven. Door een objectieve, externe blik te bieden, helpen we bij het waarborgen van rationele besluitvorming, gebaseerd op grondige financiële due diligence en risicoanalyse. Ons doel is om als strategische partner te functioneren, die niet alleen reageert op acute financiële vraagstukken, maar ook proactief strategieën ontwikkelt voor toekomstige groei en succes.

Een greep uit ons aanbod

Financiering: we begeleiden de financiering van bedrijven door hen in contact te brengen met de juiste partijen en netwerken.

Kapitaalstructuur: we analyseren de kapitaalstructuur van bedrijven en adviseren onze klanten omtrent eventuele aanpassingen.

Due diligence: We voeren grondige analyses uit van de financiële statements van een bedrijf om risico’s en kansen te identificeren voorafgaand aan zakelijke transacties of investeringen.

Exit planning: we begeleiden ondernemers bij hun entry of exit planning door de waarde van een bedrijf te analyseren, potentiële (ver)kopers te identificeren en te adviseren over de beste strategieën om de financiële voorwaarden te optimaliseren.

Financieel-strategische planning: We zorgen ervoor dat de financiële meerjarenplannen de strategische langetermijndoelstellingen van de ondernemer reflecteren. Dit omvat uitgebreide scenarioplanning, sensitiviteitsanalyses en contingency planning.

Wat wij voor jou doen

Onze fractionele CFO’s staan klaar om jou op verschillende gebieden te ondersteunen, zowel op afstand als bij jou op kantoor. Denk hierbij aan:

01 /

Budgeting & forecasting

02 /

Cash flow forecasting

03 /

Cost control & optimization

04 /

Profitability analysis

05 /

Strategic financial planning

06 /

Investment analysis

07 /

Management reporting & systems

08 /

Performance management & KPI development

09 /

Variance analysis

10 /

Internal controls check

11 /

Audit preparation

12 /

M&A

Kiezen voor Unikoo
is kiezen voor ...

01 /

Tijdsbesparing

02 /

Kostenefficiëntie

03 /

Flexibiliteit

04 /

Stabiliteit

05 /

Eén aanspreekpunt

06 /

Pragmatische oplossingen

Waarom kiezen
voor Unikoo?

Een oplossing op maat

Wij matchen een CFO consultant of interim controller die perfect past bij jouw behoeften, organisatie en groeifase. Pragmatisch, flexibel aanpasbaar aan jouw wensen.

Team-as-a-Service

Omdat we werken met teams, kunnen we aan de kost van een FTE meerdere expertises en profielen combineren. Dit geeft meer stabiliteit en kwaliteit aan een scherpe, voorspelbare prijs.

Wij groeien mee

Onze diensten groeien met jouw behoeften mee. Niet alleen financieel, maar ook met experts in marketing, HR, technologie en grafisch design. Korte lijnen geven duurzame resultaten.

Nick Van Meerbeeck

Head of Finance / CFO Unikoo

Nick vertaalt zijn 15 jaar finance ervaring die hij opdeed bij zowel de ‘Big-Four’ (KPMG) als de interne bedrijfswereld (Ferranti, Port of Antwerp-Zeebrugge), probleemloos naar pragmatische oplossingen bij onze startup, scale-up en KMO-klanten. Zo is hij uitstekend geplaatst om de Unikoo Finance services, inclusief onze CFO diensten, aan te sturen.

Lees zijn interview

Samen iets unieks creëren?

Relevante insights

Inzichten om mee naar huis te nemen

19/6/2024

Je team versterken met een (Flying) Office Manager? Dit zijn de voordelen!

15/3/2024

E-invoicing in het digitale tijdperk

7/2/2024

CFO-as-a-Service: wie, wat en hoe?