Finance & administratie

Budgetteren & financiële planning

Een geïntegreerde financiële planning waarin de juiste keuzes gemaakt worden verhoogt de voorspelbaarheid van jouw financiële toekomst.

In onze snel veranderende wereld zijn financiële budgettering en scenarioplanning belangrijk. Ze helpen ondernemingen om verschillende toekomstmogelijkheden voor te stellen en te begrijpen wat die zouden kunnen betekenen.

Daarbij maken we forecasts op voor omzet, brutomarge en EBIT (Earnings Before Interest and Taxes) en wordt er rekening gehouden met verschillende (externe en interne) variabelen die de financiële gezondheid van het bedrijf kunnen beïnvloeden. Door scenario’s te modelleren, kan een onderneming een aantal proactieve strategieën ontwikkelen die haar in staat stellen om flexibel en veerkrachtig te blijven als de marktomstandigheden plots veranderen.

Een cruciaal onderdeel van financiële planning is cashflow en liquiditeitenplanning, wat ook nauw verbonden is met de projectie van benodigd werkkapitaal in de nabije toekomst. Een nauwkeurige cashflow forecast helpt bij het verzekeren van voldoende liquide middelen om aan lopende verplichtingen te voldoen. Door toekomstige cash-inflows en outflows te voorspellen, kunnen bedrijven beter plannen voor investeringen, schuldaflossingen en andere cruciale financiële beslissingen.

Tenslotte is een goed onderbouwde planning van kapitaalinvesteringen van levensbelang voor een gezonde onderneming. Deze planning omvat het beoordelen van toekomstige investeringsbehoeften en het afstemmen daarvan op de strategische doelstellingen van de organisatie. Door vooruit te plannen welke kapitaalgoederen wanneer nodig zullen zijn, kunnen bedrijven ervoor zorgen dat ze de noodzakelijke middelen hebben om te investeren in nieuwe technologieën, faciliteiten en andere activa die cruciaal zijn voor groei en innovatie, terwijl ze tegelijkertijd hun financiële stabiliteit behouden.

Good fortune is what happens when opportunity meets with planning

Een greep uit ons aanbod

Scenarioplanning: we hanteren strategische planningsmethode(n) die ons helpen om meerdere toekomstmogelijkheden te verkennen en te analyseren, zodat we voorbereid zijn op mogelijke veranderingen en uitdagingen.

Omzet, brutomarge & EBIT forecasts: we helpen ondernemers realistische budgetten te creëren die hun operationele en strategische doelstellingen reflecteren. We bieden vanuit Unikoo instrumenten en methodologieën aan voor effectief budgetbeheer, waarbij optimale allocatie en monitoring van middelen wordt gegarandeerd.

Cashflow forecast & liquiditeitenplanning: We ontwikkelen cashflowmodellen en -strategieën om een gezonde cashflow te verzekeren zodat de onderneming kan voldoen aan haar verplichtingen en de nodige cash heeft om te kunnen groeien.

Projecties van benodigd werkkapitaal: Unikoo helpt ondernemingen inzicht te creëren in welke middelen nodig zijn om de dagelijkse operaties te ondersteunen en aan welke kortermijnverplichtingen zij moet voldoen.

Planning van kapitaalinvesteringen: We adviseren onze klanten welke investeringen op welk tijdstip leiden tot een optimale groei van de onderneming.

Wat wij voor jou doen

Onze fractionele CFO’s staan klaar om jou op verschillende gebieden te ondersteunen, zowel op afstand als bij jou op kantoor. Denk hierbij aan:

01 /

Budgeting & forecasting

02 /

Cash flow forecasting

03 /

Cost control & optimization

04 /

Profitability analysis

05 /

Strategic financial planning

06 /

Investment analysis

07 /

Management reporting & systems

08 /

Performance management & KPI development

09 /

Variance analysis

10 /

Internal controls check

11 /

Audit preparation

12 /

M&A

Kiezen voor Unikoo
is kiezen voor ...

01 /

Tijdsbesparing

02 /

Kostenefficiëntie

03 /

Flexibiliteit

04 /

Stabiliteit

05 /

Eén aanspreekpunt

06 /

Pragmatische oplossingen

Waarom kiezen
voor Unikoo?

Een oplossing op maat

Wij matchen een CFO consultant of interim controller die perfect past bij jouw behoeften, organisatie en groeifase. Pragmatisch, flexibel aanpasbaar aan jouw wensen.

Team-as-a-Service

Omdat we werken met teams, kunnen we aan de kost van een FTE meerdere expertises en profielen combineren. Dit geeft meer stabiliteit en kwaliteit aan een scherpe, voorspelbare prijs.

Wij groeien mee

Onze diensten groeien met jouw behoeften mee. Niet alleen financieel, maar ook met experts in marketing, HR, technologie en grafisch design. Korte lijnen geven duurzame resultaten.

Nick Van Meerbeeck

Head of Finance / CFO Unikoo

Nick vertaalt zijn 15 jaar finance ervaring die hij opdeed bij zowel de ‘Big-Four’ (KPMG) als de interne bedrijfswereld (Ferranti, Port of Antwerp-Zeebrugge), probleemloos naar pragmatische oplossingen bij onze startup, scale-up en KMO-klanten. Zo is hij uitstekend geplaatst om de Unikoo Finance services, inclusief onze CFO diensten, aan te sturen.

Lees zijn interview

Samen iets unieks creëren?

Relevante insights

Inzichten om mee naar huis te nemen

19/6/2024

Je team versterken met een (Flying) Office Manager? Dit zijn de voordelen!

15/3/2024

E-invoicing in het digitale tijdperk

7/2/2024

CFO-as-a-Service: wie, wat en hoe?