Technology & development

Generative AI

Wij vertalen de mogelijkheden van Generative AI naar pragmatische business toepassingen.

Artificial Intelligence, en vooral de opkomst van Generative AI, biedt bedrijven ongekende nieuwe mogelijkheden. Waar voorheen ongestructureerde data zoals Word- en Excel-bestanden, PowerPoints, PDF-documenten, e-mails en chatberichten moeilijk te analyseren waren, maakt Generative AI het nu mogelijk om ook deze data te interpreteren en te ontsluiten. Dit opent een breed scala aan toepassingen die voorheen ondenkbaar waren.

Revolutionaire technologie

Deze technologie is niet de zoveelste hype maar wordt beschouwd als de grootste technische revolutie sinds het internet. Daarnaast gebeurt de adoptie-graad op een nooit geziene snelle manier. Terwijl 2023 nog het jaar van experimenteren en proof of concepts was, zien we in 2024 een brede adoptie van deze technologie binnen bedrijven. Dit wordt gestimuleerd door nieuwe mogelijkheden binnen bestaande bedrijfssoftware. Bedrijven met een hands-on mentaliteit die deze nieuwe technologieën omarmen, zullen een competitief voordeel behalen.

Onze diensten

Wij begeleiden bedrijven in hun zoektocht naar meerwaarde met Generative AI. Wij bieden een end-to-end oplossing aan, gaande van kennisopbouw en adviesverlening tot strategische workshops en het bouwen en implementeren van productie-klare applicaties.

Hiervoor hanteren we vaak het volgende stappenplan:

 1. Inspireren: een introductie met Generative AI en zijn mogelijkheden, opportuniteiten en uitdagingen.
 2. Workshops: tijdens enkele workshops vertrekken we vanuit bedrijfsdoelstellingen en zoeken naar potentiële interessante use-cases die een meerwaarde kunnen betekenen voor uw bedrijf
 3. Proof Of Concept (POC): we bouwen enkele Proof Of Concepts om de gekozen use-cases verder te kunnen valideren
 4. Van POC naar oplossing: we itereren verder op de POC en evolueren naar een volledig geïntregreerde oplossing die draait binnen uw bedrijfsomgeving en integreert met eventuele andere bedrijfsapplicaties

Volgende diensten bieden wij concreet aan:

Gratis intake sessie
We leren u graag kennen en sparren in een intake sessie graag een eerste keer over uw uitdagingen en de mogelijkheden van Generative AI. Klik hiervoor op onderstaande Calendly link om een meeting vast te leggen.

Keynotes en training op maat van uw bedrijf
In korte maar krachtige keynotes en trainingen leggen we haarfijn uit wat generative AI is en vooral wat dit kan betekenen voor uw bedrijf

Generative AI strategie traject op maat
Elk bedrijf en elke uitdaging is uniek. We bespreken graag hoe we onze strategische AI-expertise kunnen inzetten om jouw bedrijf te helpen.

Workshops: van strategische uitdagingen naar oplossingen met generative AI
Intensieve sessies waarin we strategische bedrijfsuitdagingen koppelen aan oplossingen met Generative AI. Het resultaat is een duidelijk plan om aan de slag te gaan.

Design sprints: om samen proof of concepts te bouwen
In een week tijd formuleren we een plan voor Generative AI en bouwen we een proof of concept om de meerwaarde te demonstreren. Het resultaat is een prototype van een op maat gemaakte Generative AI-oplossing.

Generative AI ontwikkeling

Onze AI engineers zijn experten in hun vakgebied en volgen de nieuwste ontwikkelingen op de voet op. Wij hebben ervaring met applicaties te ontwikkelen en schalen binnen bedrijfsomgevingen.

Use-cases voor bedrijven

Wij hebben al talloze use-cases mogen uitwerken voor KMO bedrijven, hieronder staat een oplijsting van de meest voorkomende use-cases:

 1. Automatisch offertes genereren: Op basis van eerdere offertes kunnen nieuwe offertes automatisch worden gegenereerd, wat tijd bespaart en consistentie waarborgt. Door gebruik te maken van eerdere succesvolle voorstellen, kan de AI snel en nauwkeurig nieuwe offertes samenstellen die aansluiten bij de behoeften van de klant en de sterke punten van het bedrijf.
 2. Samenvatten en analyseren van bestekken: Generative AI kan bestekken samenvatten en analyseren om te bepalen of er een bedrijfsmatch is. Door de belangrijkste informatie uit uitgebreide documenten te extraheren en te beoordelen, helpt deze technologie bedrijven om sneller en efficiënter beslissingen te nemen over welke projecten en aanbiedingen het beste aansluiten bij hun capaciteiten en strategische richtingen. Dit bespaart tijd en verhoogt de nauwkeurigheid van het besluitvormingsproces.
 3. Dynamische dashboards: In plaats van traditionele software, kunnen dashboards nu gemaakt worden op basis van eenvoudige chat-prompts zoals: "Geef mij een margevergelijking voor onze top 10 klanten tussen Q1 van vorig jaar en dit jaar." Deze methode maakt het mogelijk om snel en intuïtief complexe data-analyses te genereren zonder de noodzaak van diepgaande technische kennis. Dit verhoogt de toegankelijkheid van data-analyse voor alle medewerkers en maakt datagedreven besluitvorming binnen handbereik.
 4. Bedrijfs-GPT voor beleidsdocumenten: Een op maat gemaakte GPT die medewerkers helpt met vragen over bedrijfsbeleid, bijvoorbeeld: "Wat moet ik doen als ik een ongeval heb met mijn bedrijfswagen?"
 5. Gepersonaliseerde klantcommunicatie: Gepersonaliseerde e-mails naar klanten sturen door gebruik te maken van gegevens uit het CRM-systeem. Dit betekent dat elke klant een op maat gemaakte boodschap ontvangt, gebaseerd op hun specifieke interacties, voorkeuren en geschiedenis met het bedrijf. Deze benadering verhoogt de relevantie en effectiviteit van klantcommunicatie, wat leidt tot betere klantrelaties en hogere betrokkenheid.
 6. Mail Triage: Inkomende e-mails automatisch categoriseren op basis van hun inhoud. Dit betekent dat e-mails direct worden ingedeeld in relevante categorieën, zoals klantenservice, verkoop, support, of interne communicatie. Door deze automatische triage kunnen bedrijven sneller en efficiënter reageren op binnenkomende berichten, waardoor de workflow wordt verbeterd en de responstijd wordt verkort.
 7. Verslagen / intake gesprekken verwerken in bedrijfstoepassingen: Verslagen en transcripties van intakegesprekken automatisch samenvatten. Deze samenvattingen kunnen vervolgens omgevormd worden naar een formaat dat geschikt is voor automatische verwerking in bedrijfssoftware. Hierdoor wordt het eenvoudiger om belangrijke informatie uit ongestructureerde teksten te extraheren en direct bruikbaar te maken voor bedrijfsprocessen.
 8. Video ontsluitbaar maken: Interne videobestanden doorzoekbaar maken door automatisch tekstuele antwoorden en relevante video-snippets te genereren. Dit betekent dat medewerkers eenvoudig specifieke informatie kunnen vinden binnen lange videobestanden. Bijvoorbeeld, bij het zoeken naar een specifieke trainingstip, kan de AI zowel een tekstueel antwoord geven als een snippet van de video waar deze informatie wordt besproken. Hierdoor wordt de toegankelijkheid en bruikbaarheid van interne videobestanden aanzienlijk verbeterd, wat tijd bespaart en de efficiëntie verhoogt.

Generative AI biedt ongetwijfeld nieuwe mogelijkheden om uw bedrijf efficiënter en innovatiever te maken. Onze experten ondersteunen u graag in de exploratie van de mogelijkheden op maat van uw bedrijf: startende vanuit strategie tot en met verdere implementatie.

Als je meer wilt weten, aarzel niet om een eerste gratis intakegesprek in te plannen via de onderstaande Calendly-link.

Onze projectaanpak

Maatwerk software maken vereist een goede samenwerking en communicatie. Dankzij de Unikoo agile project workflow zorgen we samen voor een topresultaat!

Het 5D-model

Wat wij voor jou doen

De competenties van een CTO richten zich op twee deeldomeinen: IT management en IT technisch. Hieronder vindt u een oplijsting van de diensten die wij kunnen aanbieden in beide deeldomeinen.

Management

01 /

Technologische strategie en visie

02 /

Budget en kosten optimalisatie

03 /

Talent management en teamopbouw

04 /

Stakeholdermanagement en communicatie

05 /

Digitale transformatie

06 /

Vendor- en partnermanagement

07 /

IT governance

Technisch

01 /

Innovatie en technologische vernieuwing

02 /

IT architectuur

03 /

IT best practices

04 /

Proof of concepts

Waarom kiezen
voor Unikoo?

Een oplossing op maat

Wij matchen een CTO consultant of interim controller die perfect past bij jouw behoeften, organisatie en groeifase. Pragmatisch, flexibel aanpasbaar aan jouw wensen.

Team-as-a-Service

Omdat we werken met teams, kunnen we aan de kost van een FTE meerdere expertises en profielen combineren. Dit geeft meer stabiliteit en kwaliteit aan een scherpe, voorspelbare prijs.

Wij groeien mee

Onze diensten groeien met jouw behoeften mee. Niet alleen technologisch, maar ook met experts in marketing, HR, finance en design. Korte lijnen geven duurzame resultaten.

Cynric Huys

Lead CTO Services

Cynric heeft jarenlange ervaring als CTO in verschillende omgevingen en diverse sectoren. Door zijn opleiding in Burgerlijke computerwetenschappen en Executive MBA, combineert hij technische skills met brede strategische business expertise. Dit leidt tot een geïntegreerde aanpak waarbij technologische beslissingen telkens gealigneerd worden met de bredere bedrijfsdoelstellingen.

Lees zijn interview

Samen iets unieks creëren?

Relevante insights

Inzichten om mee naar huis te nemen

26/2/2024

De kracht van Generative AI voor jouw bedrijf

8/2/2024

CTO-as-a-Service, de sleutel tot de digitale wereld

10/8/2022

Een goed CMS kiezen? Ontdek hoe wij dit deden voor onze klant!