Finance & administratie

CFO-as-a-Service

Breng dynamische CFO-expertise binnen met onze interim CFO-consultants, on-site of op afstand. Efficiënt en aangepast aan de snel veranderende omgeving van jouw bedrijf.

Als ondernemer zoek je ongetwijfeld naar de expertise van een CFO. Wellicht staat een CFO in vast dienstverband nog niet bovenaan je prioriteitenlijst. Ontdek de meerwaarde van ons CFO-as-a-Service model, speciaal ontworpen voor scale-ups en groeibedrijven. Onze financiële experts bieden op maat gemaakt financieel-strategisch advies, waardoor je flexibel, kosteneffectief en schaalbaar kunt profiteren van hoogwaardige financiële expertise. Zo geven we jouw onderneming de ruimte om te floreren in elke groeifase.

CFO-as-a-Service

In een snel veranderende zakelijke omgeving is nauwkeurig financieel inzicht van cruciaal belang voor groeibedrijven die weloverwogen strategische beslissingen willen nemen. Bij Unikoo bieden we de expertise van een Chief Financial Officer zonder de verplichtingen van een fulltime CFO. Deze vorm van interim financieel management stelt kostenbewuste groeibedrijven in staat om zich te richten op hun groeiambities.

Of je nu technologische vernieuwingen in finance wilt integreren, datagedreven beslissingen wilt nemen, de budgetcyclus wilt optimaliseren, of financiële risico’s wilt beheren, onze ervaren CFO Business Consultants zijn jouw sleutel tot succes. Fulltime of parttime, de keuze is aan jou.

Wij bieden expertise aan op topniveau, zonder de noodzaak om zelf een CFO aan te werven.

Hoe wij jou helpen groeien

Kostenbesparing: Bespaar aanzienlijk op kosten in vergelijking met een fulltime CFO. Betaal enkel voor benodigde tijd en diensten, zonder de lasten van een permanent salaris en bijkomende kosten.

Flexibiliteit: Schakel moeiteloos tussen opschalen en terugschalen van CFO-diensten op basis van jouw actuele behoeften. Ideaal voor snelle groeifases of economische uitdagingen.

Laagdrempelige toegang tot expertise: Krijg toegang tot een ervaren professional met uitgebreide kennis, voorheen buiten het bereik van kleinere bedrijven. Ontvang hoogwaardige expertise zonder de last van permanente kosten.

Strategisch inzicht en advies: Ontvang waardevol strategisch advies van onze CFO’s. Ze staan klaar om te helpen bij cruciale financiële beslissingen en bieden inzichten in de nieuwste best practices die vandaag beschikbaar zijn.

Betere besluitvorming: Onze CFO’s leveren nauwkeurige financiële prognoses en analyses, wat resulteert in betere besluitvorming voor jouw bedrijf. Vertrouw op hun expertise voor meer inzicht.

Focus op kernactiviteiten: Besteed financiële zaken uit aan een CFO, zodat je je als bedrijfsleider volledig kan concentreren op je kerntaken.

Risicobeheer: Onze CFO’s helpen bij het identificeren en beheren van financiële risico’s, wat van cruciaal belang is voor de stabiliteit en duurzaamheid van jouw bedrijf. Vertrouw op hun expertise voor effectief risicobeheer.

Wat wij voor jou doen

Onze fractionele CFO’s staan klaar om jou op verschillende gebieden te ondersteunen, zowel op afstand als bij jou op kantoor. Denk hierbij aan:

01 /

Budgeting & forecasting

02 /

Cash flow forecasting

03 /

Cost control & optimization

04 /

Profitability analysis

05 /

Strategic financial planning

06 /

Investment analysis

07 /

Management reporting & systems

08 /

Performance management & KPI development

09 /

Variance analysis

10 /

Internal controls check

11 /

Audit preparation

12 /

M&A

Kiezen voor Unikoo
is kiezen voor ...

01 /

Tijdsbesparing

02 /

Kostenefficiëntie

03 /

Flexibiliteit

04 /

Stabiliteit

05 /

Eén aanspreekpunt

06 /

Pragmatische oplossingen

Waarom kiezen
voor Unikoo?

Een oplossing op maat

Wij matchen een CFO consultant of interim controller die perfect past bij jouw behoeften, organisatie en groeifase. Pragmatisch, flexibel aanpasbaar aan jouw wensen.

Team-as-a-Service

Omdat we werken met teams, kunnen we aan de kost van een FTE meerdere expertises en profielen combineren. Dit geeft meer stabiliteit en kwaliteit aan een scherpe, voorspelbare prijs.

Wij groeien mee

Onze diensten groeien met jouw behoeften mee. Niet alleen financieel, maar ook met experts in marketing, HR, technologie en grafisch design. Korte lijnen geven duurzame resultaten.

Nick Van Meerbeeck

Head of Finance / CFO Unikoo

Nick vertaalt zijn 15 jaar finance ervaring die hij opdeed bij zowel de ‘Big-Four’ (KPMG) als de interne bedrijfswereld (Ferranti, Port of Antwerp-Zeebrugge), probleemloos naar pragmatische oplossingen bij onze startup, scale-up en KMO-klanten. Zo is hij uitstekend geplaatst om de Unikoo Finance services, inclusief onze CFO diensten, aan te sturen.

Lees zijn interview

Samen iets unieks creëren?

Relevante insights

Inzichten om mee naar huis te nemen

15/3/2024

E-invoicing in het digitale tijdperk

7/2/2024

CFO-as-a-Service: wie, wat en hoe?

6/3/2023

Debiteurenbeheer, een noodzakelijk kwaad