Marketing & communicatie

Content marketing

Wil je mensen interesseren en overtuigen? Dan is content marketing een onmisbare component in je marketingaanpak.

Content marketing is het creëren en verspreiden van content in al haar vormen: van visuele (info)graphics, aantrekkelijke foto's en video, tot informatieve whitepapers en boeiende blogs. Deze content wordt zorgvuldig gepubliceerd op strategisch gekozen momenten, voor de specifieke doelgroep en via de meest geschikte kanalen — zoals je website, sociale media, nieuwsbrieven, podcasts en webinars.

Een onmisbaar hulpmiddel in een gestructureerde en effectieve contentstrategie is de contentkalender. Deze kalender faciliteert niet alleen het plannen van publicaties over diverse platformen, maar waarborgt ook de consistentie van je communicatie - wat essentieel is voor het opbouwen van merkbekendheid en klant vertrouwen. Door vooruit te plannen kunnen we inspelen op belangrijke momenten en thema's die relevant zijn voor je doelgroep, terwijl je de flexibiliteit behoudt om in te spelen op actuele gebeurtenissen.

Blogs & Case Studies

Of het nu gaat om het delen van industrie-inzichten of het uitlichten van succesverhalen, onze blogs en case studies zijn zorgvuldig geschreven om autoriteit op te bouwen en vertrouwen te wekken bij je doelgroep. Wij zorgen ervoor dat elke publicatie informatief, boeiend en optimaal geoptimaliseerd is voor zoekmachines, om zo de zichtbaarheid en het bereik te maximaliseren.

E-mailmarketing &Nieuwsbrieven

Direct in de inbox van je klanten: onze e-mails en nieuwsbrieven zijn ontworpen om op te vallen. Wij schrijven gepersonaliseerde mailings die informeren, interesseren en aanzetten tot actie. Onze aanpak zorgt voor een hogere open- en klikratio, waardoor de betrokkenheid bij je merk significant toeneemt.

Wij creëren effectieve en aantrekkelijke content die je doelgroep niet alleen bereikt, maar ook boeit en bindt.

Social Media Content

In de dynamische wereld van social media is het essentieel om content te maken die blijft plakken. We creëren deelbare, visueel aantrekkelijke en interactieve content die  top-of-mind bij je bestaande volgers, nieuwe fans aantrekt en je (employer) brand imago verstrekt.

Foto- en Videomateriaal

Foto's en video's zijn krachtige tools binnen content marketing. Ze vangen de aandacht, wekken emotie op en kunnen complexe boodschappen op een toegankelijke manier overbrengen. Wij produceren en bewerken hoogwaardig fotomateriaal en videoproducties die niet alleen informatief zijn, maar ook esthetisch aantrekkelijk, waardoor ze sterk bijdragen aan de visuele identiteit van je merk.

Onze methodologie

01 /

Analyse van de huidige situatie

02 /

Gefundeerde strategie

03 /

Uitwerking van het marketingplan

De roadmap naar een succesvolle marketingstrategie

Roadmapping sessie
Een sterk begin is het halve werk. In onze roadmapping sessie leggen we de basis voor een succesvolle marketingstrategie. Gedurende een kick-off sessie van een tweetal uur doorgronden we jouw bedrijf tot in de kern. We bespreken de doelen van je organisatie, belangrijke doelgroepen, relevante concurrentie en de toekomstvisie om een compleet en nauwkeurig beeld te vormen van je onderneming.

Analyse van de input
Grondig onderzoek betekent diepgaande inzichten. De kwalitatieve informatie en learnings uit de kick-off sessie vullen we verder aan met kwantitatieve data. We analyseren immers de resultaten van vorige marketingcampagnes en doen verdere analyses met behulp van relevante tools zoals Google Analytics, Google Search Console, Hotjar, Semrush, ... We identificeren de verbeterpunten en valideren wat reeds goed werkt.

Uitwerken gefundeerd marketingplan
Visie wordt realiteit met een helder plan. De verzamelde input en analyses worden samengevoegd tot een concreet actieplan dat rekening houdt met online en offline marketingkanalen en-strategieën. We kijken naar wat het doel is van de marketingaanpak (bv. awareness of consideration) en identificeren welke acties uit de marketingfunnel we kunnen implementeren om deze doelen te bereiken en prospecten verder doorheen het aankoopproces te leiden.

We plannen acties voor de korte, middellange en lange termijn die strategisch ingezet worden om de marketingdoelen te bereiken en zetten dit af ten opzichte van een haalbare planning en realistisch budget.

Presentatie van het marketingplan
We presenteren onze bevindingen en het actieplan tijdens een diepgaande sessie. We nemen alle details van het plan door zodat je een heldere visie hebt op de toekomstige roadmap.

Marketing uitvoering
Actie ondernemen met de juiste kennis en expertise. Onze marketeers staan klaar om de geplande acties met de nodige verve en deskundigheid uit te voeren binnen de vooropgestelde deadlines.
We volgen de marketing roadmap en zorgen dat elke campagne met zorg en aandacht
wordt geïmplementeerd, terwijl we deze continu monitoren voor optimale prestaties. 

Bij elke stap van de weg, van de eerste ontmoeting tot de uiteindelijke uitvoering, versterken we uw merk en tillen we uw marketing naar een hoger niveau. Met een diepgaand begrip van zowel merk- als marketingstrategie, is Unikoo de partner die je nodig hebt voor tastbare resultaten en een duurzame groei.

Samen iets unieks creëren?

Relevante insights

Inzichten om mee naar huis te nemen

29/5/2024

SQL vs. MQL: het optimaliseren van leadkwaliteit via advertentiecampagnes

9/8/2023

Van likes naar leads: het belang van waardevolle content

1/12/2022

Adverteren op Google? Doen!