Marketing & communicatie

Communicatie

Pers-, corporate en interne communicatie: wij helpen met de messaging, het format, de kanalen en opvolging.

Met een sterke communicatiestrategie speel je proactief in op de noden en zorgen van je klanten, leads, medewerkers en overige stakeholders. We helpen je authentiek te communiceren in je eigen tone of voice en zo, zowel intern als extern, de juiste boodschap te kunnen brengen.

Bedrijfscommunicatie

Heb je belangrijk nieuws te melden richting externe stakeholders, zoals klanten, partners en aandeelhouders? Wij zorgen ervoor dat deze communicatie niet alleen consistent en professioneel is, maar ook strategisch afgestemd op de bedrijfsdoelen. Dit omvat jaarverslagen, nieuwsbrieven of mailings, klantencommunicatie en officiële aankondigingen.

Interne Communicatie

Effectieve interne communicatie is de ruggengraat van elke succesvolle organisatie. Wij helpen bij het opzetten van interne communicatiesystemen, zoals een intranet, interne nieuwsbrieven en regelmatige updates. Dit zorgt ervoor dat werknemers op de hoogte blijven van belangrijke ontwikkelingen en zich betrokken voelen bji je bedrijf.

Public Relations (PR)

Merk je een interessante trend in je bedrijf of sector? Treedt jouw onderneming voor het eerst buiten de landsgrenzen? Heb je een vernieuwend product ontwikkeld of organiseer je een bijzonder evenement?

Een mediaverschijning of perscommunicatie helpt om jouw verhaal aan een breed publiek te vertellen. Een journalist is altijd op zoek naar boeiende verhalen, en door hen te overtuigen van jouw unique story kan je verhaal plots véél mensen bereiken.

Wij helpen bij het creëren van overtuigende persberichten, het organiseren van media-evenementen en het onderhouden van relaties met journalisten en influencers. Ons doel is om je zichtbaarheid te vergroten en een positief imago op te bouwen bij je doelgroep.

Influencermarketing 

Hét voordeel van een goed gekozen influencer? Zijn of haar doelgroep is jouw doelgroep, dus je boodschap weerklinkt precies waar hij gehoord moet worden. De influencer kent zijn of haar volgers als geen ander en stemt jouw boodschap hier perfect op af. Wij zoeken voor jou de juiste influencers, nemen met hen contact op en leggen afspraken vast. En zij zorgen op hun beurt voor impact. 

Evenementen

Wil je mensen fysiek samenbrengen om je verhaal te vertellen? Wij nemen de complete coördinatie van je evenement op ons, van de kleinste logistieke details tot het ontwikkelen van de inhoudelijke sessies. Met onze aanpak zorgen we ervoor dat elk aspect van het evenement naadloos verloopt en je boodschap met impact wordt gedeeld.

Onze methodologie

01 /

Analyse van de huidige situatie

02 /

Gefundeerde strategie

03 /

Uitwerking van het marketingplan

De roadmap naar een succesvolle marketingstrategie

Roadmapping sessie
Een sterk begin is het halve werk. In onze roadmapping sessie leggen we de basis voor een succesvolle marketingstrategie. Gedurende een kick-off sessie van een tweetal uur doorgronden we jouw bedrijf tot in de kern. We bespreken de doelen van je organisatie, belangrijke doelgroepen, relevante concurrentie en de toekomstvisie om een compleet en nauwkeurig beeld te vormen van je onderneming.

Analyse van de input
Grondig onderzoek betekent diepgaande inzichten. De kwalitatieve informatie en learnings uit de kick-off sessie vullen we verder aan met kwantitatieve data. We analyseren immers de resultaten van vorige marketingcampagnes en doen verdere analyses met behulp van relevante tools zoals Google Analytics, Google Search Console, Hotjar, Semrush, ... We identificeren de verbeterpunten en valideren wat reeds goed werkt.

Uitwerken gefundeerd marketingplan
Visie wordt realiteit met een helder plan. De verzamelde input en analyses worden samengevoegd tot een concreet actieplan dat rekening houdt met online en offline marketingkanalen en-strategieën. We kijken naar wat het doel is van de marketingaanpak (bv. awareness of consideration) en identificeren welke acties uit de marketingfunnel we kunnen implementeren om deze doelen te bereiken en prospecten verder doorheen het aankoopproces te leiden.

We plannen acties voor de korte, middellange en lange termijn die strategisch ingezet worden om de marketingdoelen te bereiken en zetten dit af ten opzichte van een haalbare planning en realistisch budget.

Presentatie van het marketingplan
We presenteren onze bevindingen en het actieplan tijdens een diepgaande sessie. We nemen alle details van het plan door zodat je een heldere visie hebt op de toekomstige roadmap.

Marketing uitvoering
Actie ondernemen met de juiste kennis en expertise. Onze marketeers staan klaar om de geplande acties met de nodige verve en deskundigheid uit te voeren binnen de vooropgestelde deadlines.
We volgen de marketing roadmap en zorgen dat elke campagne met zorg en aandacht
wordt geïmplementeerd, terwijl we deze continu monitoren voor optimale prestaties. 

Bij elke stap van de weg, van de eerste ontmoeting tot de uiteindelijke uitvoering, versterken we uw merk en tillen we uw marketing naar een hoger niveau. Met een diepgaand begrip van zowel merk- als marketingstrategie, is Unikoo de partner die je nodig hebt voor tastbare resultaten en een duurzame groei.

Samen iets unieks creëren?

Relevante insights

Inzichten om mee naar huis te nemen

29/5/2024

SQL vs. MQL: het optimaliseren van leadkwaliteit via advertentiecampagnes

9/8/2023

Van likes naar leads: het belang van waardevolle content

1/12/2022

Adverteren op Google? Doen!