Financiële administratie

Focus op robuustheid en efficiëntie

Financiële administratie vormt voor ondernemers en zelfstandigen vaak een tijdrovende hindernis. Denk aan het voortdurende jongleren met facturen, het navigeren door complexe boekhouding, het continu opvolgen van offertes, de schijnbaar oneindige loonadministratie en de uitdagingen van wagenparkbeheer. Deze taken verslinden niet alleen kostbare tijd maar leiden je ook af van waar je als ondernemer écht in uitblinkt: de kernactiviteiten van je bedrijf.

Veel bedrijven kiezen daarom voor een ontsnappingsroute uit het moeras met een freelancer administratie, een part-time administratieve kracht, of zelfs een virtual assistant. Ze stuiten echter vaak op dezelfde problemen: geen back-up bij afwezigheid, beperkte specialisaties, extra administratieve lasten en risico's bij onverwacht vertrek.

Hier komt Unikoo in beeld

Unikoo combineert de schaalbaarheiden expertise van een administratiekantoor met de flexibiliteit en innovatie vaneen consulting agency. Wij zijn dé one-stop-shop voor financiële administratie,of het nu gaat om detachering, uitbesteding of projectwerk. Geschikt voorbedrijven van elke omvang, van start-ups tot KMO’s.

Kiezen voor Unikoo, is kiezen voor:
 • Bredere expertise: Ons team beschikt over een breed scala aan expertise, waardoor we verschillende aspecten van financiële administratie met finesse kunnen aanpakken.
 • Flexibiliteit: Een consultant voor één of meerdere dagen per week? On site werken of vanop afstand? De bal ligt in jouw kamp.
 • Team-as-a-Service: Wij bieden een flexibele, schaalbare oplossing waarbij we een compleet team samenstellen om aan jouw specifieke financiële administratiebehoeften te voldoen. Zo ben je verzekerd van een multidisciplinair team dat efficiënt en effectief te werk gaat.
 • Schaalbaarheid: Onze dienstverlening groeit mee met jouw bedrijf. Of je nu een start-up, scale-up, KMO of een groot bedrijf bent, we passen onze aanpak aan jouw behoeften aan.
 • Geavanceerde technologie: We maken gebruik van de nieuwste technologieën en tools om jouw financiële workflow te optimaliseren. Dit garandeert niet alleen efficiëntie, maar ook nauwkeurigheid en betrouwbaarheid.
 • Planning en beschikbaarheid: Bij Unikoo hechten we waarde aan een transparante planning en optimale beschikbaarheid. Hierdoor weet je altijd waar je aan toe bent en kun je vertrouwen op een betrouwbare partner.
 • Netwerk en connecties: Ons uitgebreide netwerk en onze sterke zakelijke connecties stellen ons in staat om verder te gaan dan standaardoplossingen. We streven ernaar om meerwaarde te creëren voor jouw bedrijf door de juiste connecties te leggen en kansen te benutten.

Een greep uit ons aanbod:
 • Boekhoudkundige administratie: Professionele ondersteuning in alle aspecten van de boekhouding, van dagelijkse transacties tot jaarafsluitingen.
 • Facturatie, betalingen en debiteurenbeheer: Efficiënte processen voor het beheren van inkomende en uitgaande facturen, betalingen en het opvolgen van debiteuren.
 • HR administratie: Zorgvuldige afhandeling van de HR-gerelateerde financiële taken, inclusief loonadministratie en personeelsbudgettering.
 • Wagenpark- en mobiliteitsbeheer: Beheer van bedrijfsvoertuigen en mobiliteitsbudgetten, geoptimaliseerd voor kostenbesparing en compliance.
 • Processen & tools: Implementatie van geavanceerde tools en processen voor een gestroomlijnde financiële en administratieve workflow.

CFO-as-a-Service

Als ondernemer heb je ongetwijfeld nood aan de expertise van een CFO. Wellicht staat een CFO in vast dienstverband nog niet bovenaan je prioriteitenlijst. Ontdek de meerwaarde van ons CFO-as-a-Service model, speciaal ontworpen voor scale-ups en groeibedrijven.

Onze financiële experts bieden op maat gemaakt financieel-strategisch advies, waardoor je flexibel, kosteneffectief en schaalbaar kunt profiteren van hoogwaardige financiële expertise. Zo geven we jouw onderneming de ruimte om te floreren in elke groeifase.

CFO-as-a-Service

In een snel veranderende zakelijke omgeving is nauwkeurig financieel inzicht van cruciaal belang voor groeibedrijven die weloverwogen strategische beslissingen willen nemen. Bij Unikoo bieden we de expertise van een Chief Financial Officer zonder de verplichtingen van een fulltime CFO. Deze vorm van interim financieel management stelt kostenbewuste groeibedrijven in staat om zich te richten op hun groeiambities.

Of je nu technologische vernieuwingen in finance wilt integreren, datagedreven beslissingen wilt nemen, de budgetcyclus wilt optimaliseren of financiële risico's wilt beheren, onze ervaren CFO Business Consultants zijn jouw sleutel tot succes. Fulltime of parttime, de keuze is aan jou.

Hoe wij jou helpen groeien

Kostenbesparing

Bespaar aanzienlijk op kosten in vergelijking met een fulltime CFO. Betaal enkel voor benodigde tijd en diensten, zonder de lasten van een permanent salaris en bijkomende kosten

Flexibiliteit

Schakel moeiteloos tussen opschalen en terugschalen van CFO-diensten op basis van jouw actuele behoeften. Ideaal voor snelle groeifases of economische uitdagingen.

Laagdrempelige toegang tot expertise

Krijg toegang tot een ervaren professional met uitgebreide kennis, voorheen buiten het bereik van kleinere bedrijven. Ontvang hoogwaardige expertise zonder de last van permanente kosten.

Focus op kernactiviteiten

Besteed financiële zaken uit aan een CFO, zodat je je als bedrijfsleider volledig kan concentreren op je kerntaken.

Betere besluitvorming

Onze CFO's leveren nauwkeurige financiële prognoses en analyses, wat resulteert in betere besluitvorming voor jouw bedrijf. Vertrouw op hun expertise voor meer inzicht.

Strategisch inzicht en advies

Ontvang waardevol strategisch advies van onze CFO's. Ze staan klaar om te helpen bij cruciale financiële beslissingen en bieden inzichten in de nieuwste best practices die vandaag beschikbaar zijn.

Risicobeheer

Onze CFO's helpen bij het identificeren en beheren van financiële risico's, wat van cruciaal belang is voor de stabiliteit en duurzaamheid van jouw bedrijf. Vertrouw op hun expertise voor effectief risicobeheer.

Picture of 2 teammembers in a meeting

Wat wij voor jou doen

Onze fractionele CFO’s staan klaar om jou op verschillende gebieden te ondersteunen, zowel op afstand als bij jou op kantoor. Denk hierbij aan:

Budgeting & Forecasting

Cash Flow Forecasting

Cost Control & Optimization

Profitability Analysis

Strategic Financial Planning

Investment Analysis

Management Reporting & Systems

Performance Management & KPI Development

Variance Analysis

Internal Controls Check

Audit Preparation

M&A

Waarom kiezen voor Unikoo?

Een oplossing op maat

Wij matchen de inzet van een CFO consultant of interim controller die perfect past bij jouw behoeften, organisatie en groeifase. Pragmatisch, flexibel aanpasbaar aan jouw wensen.

Team-as-a-Service

Omdat we werken met teams, kunnen we aan de kost van een FTE meerdere expertises en profielniveaus combineren. Dit betekent meer stabiliteit en kwaliteit aan een scherpe, voorspelbare prijs.

Wij groeien mee

Onze diensten groeien met jouw behoeften mee, niet alleen financieel, maar ook met experts in marketing, HR, technologie en grafisch ontwerp. Korte lijnen zorgen voor duurzame resultaten.
Picture of teammember Jorne

Jorne Delforge

Technology Lead

Als co-founder en lead van het Technology en Development-team is Jorne onmisbaar in het Unikoo verhaal. Dankzij zijn analytisch vermogen speelt hij bovendien een rol bij de optimalisatie van onze interne werking én die van onze klanten. Zijn eerdere ervaringen als IT Architect & Project Manager bij Bose, bpost en Telenet vertaalt hij probleemloos naar pragmatische oplossingen bij onze start-up en KMO-klanten.

Picture of teammember Nick

Nick Van Meerbeeck

Head of Finance / CFO Unikoo

Nick vertaalt zijn 15 jaar finance ervaring die hij opdeed bij zowel de ‘Big-Four’ (KPMG) als de interne bedrijfswereld (Ferranti, Port of Antwerp-Zeebrugge), probleemloos naar pragmatische oplossingen bij onze startup, scale-up en KMO-klanten. Zo is hij uitstekend geplaatst om de Unikoo Finance services, inclusief onze CFO diensten, aan te sturen.

Kan je niet vinden wat je zoekt?

Misschien kunnen we je toch helpen! Stel ons je vraag en we kijken wat de mogelijkheden zijn.

Stel je vraag