Finance & administratie

Financiële administratie

Robuuste en efficiënte administratieve ondersteuning? Wij voorzien expertise, geoptimaliseerde processen en de nieuwste technologie.

Financiële administratie vormt voor ondernemers en zelfstandigen vaak een tijdrovende hindernis. Denk aan het voortdurende jongleren met facturen, het navigeren door complexe boekhouding, het continu opvolgen van offertes, de schijnbaar oneindige loonadministratie en de uitdagingen van wagenparkbeheer. Deze taken verslinden niet alleen kostbare tijd maar leiden je ook af van waar je als ondernemer écht in uitblinkt: de kernactiviteiten van je bedrijf.

Veel bedrijven kiezen daarom voor een ontsnappingsroute uit het moeras met een freelancer administratie, een part-time administratieve kracht, of zelfs een virtual assistant. Ze stuiten echter vaak op dezelfde problemen: geen back-up bij afwezigheid, beperkte specialisaties, extra administratieve lasten en risico’s bij onverwacht vertrek.

Wij focussen ons op robuustheid en efficiëntie

Een greep uit ons aanbod

Boekhoudkundige administratie: ondersteuning van de boekhoudkundige papierwinkel, steeds in samenwerking met een erkend boekhoudkantoor.

Facturatie, betalingen en debiteurenbeheer: Efficiënte processen voor het beheren van inkomende en uitgaande facturen, betalingen en het opvolgen van debiteuren.

HR administratie: Zorgvuldige afhandeling van de HR-gerelateerde financiële taken, inclusief loonadministratie en personeelsbudgettering.

Wagenpark- en mobiliteitsbeheer: Beheer van bedrijfsvoertuigen en mobiliteitsbudgetten, geoptimaliseerd voor kostenbesparing en compliance.

Processen & tools: Implementatie van geavanceerde tools en processen voor een gestroomlijnde financiële en administratieve workflow.

Wat wij voor jou doen

Onze fractionele CFO’s staan klaar om jou op verschillende gebieden te ondersteunen, zowel op afstand als bij jou op kantoor. Denk hierbij aan:

01 /

Budgeting & forecasting

02 /

Cash flow forecasting

03 /

Cost control & optimization

04 /

Profitability analysis

05 /

Strategic financial planning

06 /

Investment analysis

07 /

Management reporting & systems

08 /

Performance management & KPI development

09 /

Variance analysis

10 /

Internal controls check

11 /

Audit preparation

12 /

M&A

Kiezen voor Unikoo
is kiezen voor ...

01 /

Tijdsbesparing

02 /

Kostenefficiëntie

03 /

Flexibiliteit

04 /

Stabiliteit

05 /

Eén aanspreekpunt

06 /

Pragmatische oplossingen

Waarom kiezen
voor Unikoo?

Een oplossing op maat

Wij matchen een CFO consultant of interim controller die perfect past bij jouw behoeften, organisatie en groeifase. Pragmatisch, flexibel aanpasbaar aan jouw wensen.

Team-as-a-Service

Omdat we werken met teams, kunnen we aan de kost van een FTE meerdere expertises en profielen combineren. Dit geeft meer stabiliteit en kwaliteit aan een scherpe, voorspelbare prijs.

Wij groeien mee

Onze diensten groeien met jouw behoeften mee. Niet alleen financieel, maar ook met experts in marketing, HR, technologie en grafisch design. Korte lijnen geven duurzame resultaten.

Nick Van Meerbeeck

Head of Finance / CFO Unikoo

Nick vertaalt zijn 15 jaar finance ervaring die hij opdeed bij zowel de ‘Big-Four’ (KPMG) als de interne bedrijfswereld (Ferranti, Port of Antwerp-Zeebrugge), probleemloos naar pragmatische oplossingen bij onze startup, scale-up en KMO-klanten. Zo is hij uitstekend geplaatst om de Unikoo Finance services, inclusief onze CFO diensten, aan te sturen.

Lees zijn interview

Samen iets unieks creëren?

Relevante insights

Inzichten om mee naar huis te nemen

19/6/2024

Je team versterken met een (Flying) Office Manager? Dit zijn de voordelen!

15/3/2024

E-invoicing in het digitale tijdperk

7/2/2024

CFO-as-a-Service: wie, wat en hoe?