Technology & development

UX / UI

Wij streven steeds naar een goede interface, moderne designs en een intuïtieve gebruikerservaring.

Je krijgt nooit een tweede kans om een goede eerste indruk te maken. Daarom zorg je maar beter voor een applicatie of website die áf is. Bezoekers ontdekken er wie je bent en wat je doet. Kom je goed over? Dan hebben ze meteen een positief beeld van je organisatie en zijn ze sneller geneigd om contact op te nemen.

Gebruiksvriendelijk

Een goede website, webshop, mobiele of desktop applicatie is niet enkel mooi maar focust ook op gebruiksvriendelijkheid. Wij streven steeds naar moderne designs met een intuïtieve gebruikerservaring.

5D-model

In al onze UX/UI design-trajecten volgen wij een stappenplan dat is opgebouwd rond vijf verschillende fases, het 5D-model.

We beginnen met de Discover-fase, gericht op het verzamelen van de nodige context en kennis. Deze kennis dient als basis voor de daaropvolgende Define-fase, waarin we de structuur van de website of applicatie uitwerken aan de hand van een sitemap en wireframes . Deze wireframes zijn eenvoudige schetsen die visueel de acties van gebruikers weergeven, zonder stijl of kleur.

Als onderdeel van de discover en define fases, houden wij rekening met de verschillende dimensies van UX/UI design:

  • gedrag van bezoekers & gebruikers: analyses inzake user journey, conversie, sentiment en bijkomende kwalitatieve feedback
  • gebruikerservaring: usablity en accessibility testing aan de hand van tools en workshops

Vervolgens gaan we naar de Design-fase, waarin we de huisstijl implementeren en onze creativiteit gebruiken om de gebruikersinterface vorm te geven. Na goedkeuring gaat het project door naar de Develop-fase, waarin we het ontwerp nauwgezet tot leven brengen. Als het gaat over een website traject, bouwen we in deze fase de designs om tot een levende website. In een webapplicatie bouwen we eerst de design na via een prototype (klikbare mockups of een low-code prototype).

Tot slot presenteren we in de Deliver-fase het voltooide project volgens de vooraf gedefinieerde deliverables.

Onze projectaanpak

Maatwerk software maken vereist een goede samenwerking en communicatie. Dankzij de Unikoo agile project workflow zorgen we samen voor een topresultaat!

Het 5D-model

Wat wij voor jou doen

De competenties van een CTO richten zich op twee deeldomeinen: IT management en IT technisch. Hieronder vindt u een oplijsting van de diensten die wij kunnen aanbieden in beide deeldomeinen.

Management

01 /

Technologische strategie en visie

02 /

Budget en kosten optimalisatie

03 /

Talent management en teamopbouw

04 /

Stakeholdermanagement en communicatie

05 /

Digitale transformatie

06 /

Vendor- en partnermanagement

07 /

IT governance

Technisch

01 /

Innovatie en technologische vernieuwing

02 /

IT architectuur

03 /

IT best practices

04 /

Proof of concepts

Waarom kiezen
voor Unikoo?

Een oplossing op maat

Wij matchen een CTO consultant of interim controller die perfect past bij jouw behoeften, organisatie en groeifase. Pragmatisch, flexibel aanpasbaar aan jouw wensen.

Team-as-a-Service

Omdat we werken met teams, kunnen we aan de kost van een FTE meerdere expertises en profielen combineren. Dit geeft meer stabiliteit en kwaliteit aan een scherpe, voorspelbare prijs.

Wij groeien mee

Onze diensten groeien met jouw behoeften mee. Niet alleen technologisch, maar ook met experts in marketing, HR, finance en design. Korte lijnen geven duurzame resultaten.

Cynric Huys

Lead CTO Services

Cynric heeft jarenlange ervaring als CTO in verschillende omgevingen en diverse sectoren. Door zijn opleiding in Burgerlijke computerwetenschappen en Executive MBA, combineert hij technische skills met brede strategische business expertise. Dit leidt tot een geïntegreerde aanpak waarbij technologische beslissingen telkens gealigneerd worden met de bredere bedrijfsdoelstellingen.

Lees zijn interview

Samen iets unieks creëren?

Relevante insights

Inzichten om mee naar huis te nemen

26/2/2024

De kracht van Generative AI voor jouw bedrijf

8/2/2024

CTO-as-a-Service, de sleutel tot de digitale wereld

10/8/2022

Een goed CMS kiezen? Ontdek hoe wij dit deden voor onze klant!