Hr & talent management

On- & offboarding

Wij zorgen voor een uitmuntende experience met aandacht voor administratieve, sociale en jobtechnische aspecten.

Het onboarden en offboarden van medewerkers zijn cruciale stappen in het beheer van het werknemersbestand, die een directe impact hebben op de werktevredenheid, retentie en uiteindelijk de productiviteit binnen een organisatie.

Een goed begin

Als iemand bij je organisatie start, is het belangrijk dat de nieuwe medewerker meteen mee is. Daarvoor is er onboarding, het startpunt van de ‘employee experience’. Hoe beter die is georganiseerd, hoe sneller je van nieuw talent efficiënte werknemers maakt. Bij Unikoo begrijpen we dat de eerste dagen en weken in een nieuwe functie bepalend zijn voor het succes op lange termijn van zowel de werknemer als de organisatie. Daarom bieden we een professioneel onboardingproces dat niet alleen de nodige administratie omvat, maar ook zorgt voor een warme verwelkoming in het team en effectieve kennisdeling, zodat nieuwe medewerkers vanaf dag één volledig operationeel zijn.

Ons onboardingproces is ontworpen met aandacht voor detail, waarbij elk aspect van de ervaring van de nieuwe werknemer wordt geoptimaliseerd om een vlotte en gastvrije start te garanderen. Van het verstrekken van essentiële bedrijfsinformatie en het opstellen van duidelijke verwachtingen tot het faciliteren van introducties met sleutelfiguren binnen de organisatie, wij zorgen ervoor dat elke nieuwe aanwinst zich gewaardeerd en ondersteund voelt. Onze aanpak zorgt niet alleen voor een snellere integratie in het team, maar bouwt ook aan de basis voor een sterke bedrijfscultuur en teamgeest.

Wij zorgen ervoor dat elke nieuwe aanwinst zich gewaardeerd voelt

Een mooi einde

Even belangrijk als een goed begin is een respectvolle en gestructureerde afsluiting van de werkrelatie. Ons offboardingproces is net zo doordacht als ons onboardingproces. Wij geloven dat een kwalitatief exitproces en gesprek essentieel zijn voor zowel de vertrekkende medewerker als de organisatie. Het biedt waardevolle inzichten die kunnen worden gebruikt om processen te verbeteren, retentie te verhogen en zelfs toekomstige rekrutering te versterken. Ons doel is om ervoor te zorgen dat medewerkers de organisatie verlaten met een positief gevoel en respect voor de tijd die ze bij ons hebben doorgebracht, wat bijdraagt aan een positief werkgeversmerk op lange termijn.

Maatwerk

Bij Unikoo begrijpen we dat elk bedrijf uniek is, met zijn eigen cultuur, waarden en behoeften. Daarom bieden we maatwerkoplossingen voor het onboarden en offboarden van medewerkers, afgestemd op de specifieke vereisten van jouw organisatie. Of het nu gaat om het creëren van gepersonaliseerde welkomstpakketten, het ontwikkelen van specifieke trainingsmodules of het faciliteren van afscheidsrituelen, wij hebben de expertise en ervaring om elk aspect van deze processen te beheren.

Door Unikoo in te schakelen voor het onboarden en offboarden van je medewerkers, kies je voor een partner die zich inzet voor het creëren van een uitzonderlijke employee experience van begin tot eind. Wij helpen je niet alleen bij het aantrekken en behouden van talent, maar zorgen er ook voor dat elke overgangsperiode binnen je organisatie naadloos, respectvol en effectief wordt beheerd. Laat ons samenwerken om een werkomgeving te creëren waarin medewerkers zich gewaardeerd voelen en kunnen floreren.

Het recruitmentproces

Tijdens het volledige recruitmentproces streven we ernaar om niet alleen kandidaten te vinden met de juiste vaardigheden, maar ook die perfect aansluiten bij de visie en waarden van jouw organisatie.

Samen iets unieks creëren?

Relevante insights

Inzichten om mee naar huis te nemen

3/7/2024

10 tips om jouw HR-beleid te optimaliseren

31/5/2022

How to win the war on talent (spoiler: met jouw unieke EVP)

28/9/2021

Employer Branding: jouw krachtigste wapen in de strijd om talent

Alle insights