MARKETING & COMMUNICATIE

PXL-Next

Marketing waar je wat van kan leren

Over
PXL-Next

PXL-NeXT ontstond uit een samenwerkingsverband tussen Hogeschool PXL en SyntraPXL. Dankzij die krachtenbundeling biedt PXL-NeXT hét antwoord op de almaar veranderende opleidingsbehoeften, met zowel academische als praktische opleidingen die gericht zijn op professionals in uiteenlopende domeinen.

Het Project

SyntraPXL, één van de grootste opleidingscentra in Limburg, is altijd op zoek naar leergierige cursisten die hun geest en carrière willen vormgeven. Om ook professionals uit de bedrijfswereld aan te trekken, koos SyntraPXL ervoor om een nieuw merk uit te rollen in samenwerking met Hogeschool PXL: PXL-NeXT. Daarom zocht SyntraPXL naar bijkomende expertise om het driekoppige marketingteam te versterken. Onze Unikoo-ers nemen de marketing van PXL-NeXT met veel plezier in tandem op: de ene als marketingconsultant, de andere als contentmarketeer.

Marketing & communicatie

NeXT-level marketinginspanningen

Van meet af aan waren onze marketeers nauw betrokken bij de lancering van PXL-NeXT. Voor de lancering schreven we onder andere websitecopy, lanceerden we de socialmediakanalen en organiseerden we het lanceringsevent. Kortom: we spaarden kosten noch moeite om PXL-NeXT te laten uitgroeien tot een groot succes. Intussen bestaat het merk bijna één jaar en blijven we ondersteunen in de dagelijkse marketingnoden. Een greep uit ons takenpakket:

  • We bewaken de voorgestelde marketingstrategie
  • We ondersteunen opleidingscoördinatoren met het promoten van nieuwe en bestaande opleidingen
  • We staan in voor de contentcreatie, gaande van copywriting, het ontwerpen van drukwerk en het uitwerken van socialmediaposts tot het uitwerken en uitsturen van mailings of nieuwsbrieven en het beheren van de websitecontent
  • We werkten een PXL-NeXT Ambassador Club uit waarbij we medewerkers stimuleren om nog meer als ambassadeur op te treden. Ieder kwartaal bespreken we de resultaten van onze inspanningen en stellen we ambitieuze doelen voor het volgende kwartaal
  • We stimuleren het communitygevoel door halfwekelijks in te zetten op onze online PXL-NeXT community, die naast medewerkers ook uit alumni en aanwezigen van PXL-NeXT events bestaat
  • We staan in voor de coördinatie en promotie van tal van events, waaronder de lancering van nieuwe opleidingen en samenwerkingsverbanden, de organisatie van de PXL-NeXT Quarters en de organisatie van de PXL-NeXT Ambassador Club

NeXT-level resultaten

Waar SyntraPXL bij het schrijven van dit artikel precies één jaar geleden beroep deed op Unikoo voor ondersteuning op vlak van marketing, kunnen we met veel trots zeggen dat we nog steeds structureel deel uitmaken van het team. In dat jaar boekten we overigens nog heel wat andere resultaten om ‘U’ tegen te zeggen:

  • We organiseerden drie succesvolle events die telkens volzet waren
  • We bouwden een mooi LinkedIn volgersbestand op
  • We activeerden de interne en externe community én ambassadeurs
  • Dankzij onze inspanningen groeide PXL-NeXT inmiddels uit tot een bekende naam in het opleidingslandschap. En daar zijn we trots op!

Heb jij ook nood aan NeXT-level marketingondersteuning op korte of langere termijn? Neem gerust contact met ons op. Wij helpen je heel graag verder!

06044CB7-43DA-428A-8A72-2F46D99A5D1D Created with sketchtool.
E83DD3F4-AAD6-41C7-B872-85385D10F602 Created with sketchtool.
Meer weten over deze case?
Ann Flipkens
Business Lead Unikoo Limburg
marketing@unikoo.be

Wat wij nog meer gedaan hebben

De Hoveniers

Een florerende branding

The Beacon

Een baken van vertrouwen voor (visuele) communicatie

The Pelvic Floor

Van kennis en passie naar een sterk (digitaal) merk

Ebema

Een langdurige samenwerking waar je op kan bouwen.

Cube Lockers

Bedrijfssupport die je niet in een hokje kan plaatsen

Het Poetsbureau - part of Glowi

Unikoo's performance marketeers doen campagnes blinken

Medical Precision

De full health check van Medical Precision