Het Poetsbureau (Glowi)

Performance marketing campagnes die blinken

Scroll

Dienstenbedrijf

Het Poetsbureau - part of Glowi is een dienstenbedrijf gespecialiseerd in huishoudhulp met dienstencheques en werd opgericht in 2007. De medewerkers van Het Poetsbureau ontzorgen hun klanten met schoonmaken, strijken, koken en boodschappen. Hiermee richten ze zich op alle particulieren die nood hebben aan extra ondersteuning bij huishoudelijke taken.

Online campagnes als motor van een succesvolle dienstverlening

In 2022 kwamen 54% van de sollicitaties en 37% van de klantenaanvragen van Het Poetsbureau uit online advertentiecampagnes. Het opzetten en monitoren van deze campagnes was dan ook de belangrijkste opdracht voor de performance marketeers van Unikoo.

Samen met het interne marketingteam van Het Poetsbureau en het extern marketing agency werkten we mee aan verschillende zaken om de conversies te verhogen, waaronder:

  • Mee uitdenken van strategische oefeningen. Zo rolden we enkele maanden geleden een nieuwe strategie uit voor de online campagnes waarna het aantal sollicitaties sterk steeg en we de kost per sollicitatie hebben doen dalen.
  • Uittesten van nieuwe campagnetypes en kanalen.
  • Optimalisatie van de conversieratio door de implementatie van nieuwe conversiepunten of micro-conversies en het verbeteren van de landingspagina's.

De grootste uitdaging van dit project? In sommige kantoren is er een hoge nood aan huishoudhulpen terwijl andere kantoren net op zoek zijn naar klanten. Dit spanningsveld vraagt om continue bijsturingen van de budgetten en campagne-inhoud.

Meten is weten: tracken, analyseren en rapporteren

Naast het managen van de online advertentiecampagnes zijn we (mede)verantwoordelijk voor de tracking, het uitvoeren van diverse analyse oefeningen en het presenteren van strategieën en analyses aan het management.

Zo werd ons takenpakket doorheen de samenwerking uitgebreid met onder meer:

  • De controle en verbetering van de tracking via Google Tag Manager, Google Analytics (4), …
  • Het voorspellen van de impact van het verdwijnen van 3rd party cookies en het opstellen van een actieplan om hier op een gepaste manier mee om te gaan.
  • Verschillende analyse oefeningen via Hotjar, Google Search Console, Google Data Studio, Google Analytics, …
  • Het presenteren van resultaten uit onze analyses aan externe partijen en directieleden.

Het Poetsbureau wordt 'part of Glowi'

Het Poetsbureau behoort sinds september 2022 tot het overkoepelende merk Glowi. De verschillende takken van Glowi focussen naast huishoudhulp (Het Poetsbureau) ook op B2B-schoonmaak (Glowi Facilities), uitzendwerk (Glowi Jobs) en poetsproducten (Glowi Goodies).

De samenkomst van deze bedrijven en de bijhorende rebranding van Het Poetsbureau naar Glowi vroeg voor extra aandacht zodat de doelgroep voldoende op de hoogte was, ook op vlak van online campagnes. In dat opzicht zorgden onze performance marketeers voor:

  • Het opzetten van brandcampagnes voor Glowi en het aanpassen van alle advertentieteksten.
  • De online ondersteuning van radio en TV-campagnes met onder meer video advertenties op YouTube en sociale media.
  • Het bijwerken van het beeldmateriaal van de advertenties in de nieuwe huisstijl.

Tot slot werken we ook mee aan een SEO-traject voor Glowi Facilities. Dit alles had als doel om meer en kwalitatiever organisch verkeer te verkrijgen voor professionele schoonmaak en glazenwas. Hierbij focusten we voornamelijk op content (zoekwoordanalyse, optimalisatie websitecontent, …) en linkbuilding.

What's next? Wij kijken al uit om de komende maanden verder te knallen voor Het Poetsbureau - part of Glowi. Zo helpen we mee bij de groei van dit geweldige bedrijf.

Ben jij ook op zoek naar ondersteuning rond advertising, tracking, analyse en/of SEO? Contacteer ons vrijblijvend en doe beroep op onze ervaren performance marketeers!

Andere Cases

Ook interessant

Samenwerken? Graag!

Omkader jezelf en jouw organisatie met een uitgebreid scala aan ondersteunende diensten en advies, via één aanspreekpunt, en focus op groei ! We've got your back.