Technologie & development

Schakel Unikoo in voor een gepersonaliseerde Tech-scan van je bedrijf

Met onze Tech-scan ondersteunt Unikoo KMO’s bij het aligneren en verscherpen van de bedrijfsstrategie met de tech visie, en legt het de basis voor verdere digitalisatie van de onderliggende activiteiten. Aan de hand van een gestructureerde werkwijze worden de verborgen risico’s en gaps die impact hebben op deze visie geïdentificeerd en geanalyseerd, om vervolgens duidelijke aanbevelingen te formuleren.

Wat krijg je van ons?

Een gedetailleerd rapport, onderverdeeld in vier dimensies
Aanbevelingen en terugkoppeling naar kernvragen
Een uitstekend vertrekpunt voor verdere uitvoering

Onze methodologie

Het resultaat van de Unikoo Tech-scan is een gedetailleerd document waarbij over verschillende dimensies observaties en daarbij horende bezorgdheden en aanbevelingen gedefinieerd worden. Deze dimensies bieden een gestructureerd kader om op een pragmatische manier een compleet beeld te vormen van de digitale maturiteit van de organisatie, en zijn als volgt opgebouwd:

Technologie

Hoe ziet het huidige applicatie-, data- en infrastructuurlandschap er uit? Welke tech stacks worden gebruikt, en op welke manier? In welke mate zijn deze schaalbaar en hoe wordt de kwaliteit bewaakt? Welke integraties en externe afhankelijkheden zijn er? Hoe zit het met security en, waar relevant, compliance?

Cultuur & people

We onderzoeken de structuur van, en dynamiek tussen, de betrokken teams. We gaan na in welke mate er gedeelde kernwaarden aanwezig zijn en hoe deze uitgedragen worden in het bedrijf. Is er een duidelijke rolverdeling en zijn verantwoordelijkheden scherp gedefinieerd? Welke management- en communicatiestijlen worden gehanteerd?

Processen & documentatie

Teams werken volgens al dan niet expliciet gedefinieerde processen. Welke processen hebben een impact op het bepalen en uitvoeren van de tech visie, en hoe duidelijk zijn deze gedocumenteerd en gecommuniceerd? Hoe toegankelijk, kwalitatief en up-to-date is de documentatie rond deze processen en producten?

Visie & roadmap

In welke mate is de tech visie duidelijk gedefinieerd en gecommuniceerd? In welke mate zijn de voorgaande dimensies gealigneerd om de bedrijfsstrategie te ondersteunen, en laten ze toe om organisch gegroeide technologielandschappen meer matuur en duurzaam te maken?

Wat mag je verwachten?

De doorlooptijd van een Tech-scan is typisch 10-15 dagen, en verloopt volgens een vaste structuur:

Intake

Interview met management waarbij bedrijfscontext, systemen en stakeholders in kaart worden gebracht om de kernvragen te bepalen.

Oriëntatie

Follow-up interviews met belangrijke stakeholders en toegang tot kritische systemen en documentatie.

Assessment

Documenteren van observaties en daarbij horende bezorgdheden en aanbevelingen.

Validatie

Validatie van draft rapport, eventuele gaps of onduidelijkheden worden verder verfijnd.

Debrief

Delen van rapport en debrief sessie naar management.
Contact

Breng mijn digitale maturiteit in kaart

Krijg duidelijke en objectieve inzichten in de technologische risico’s en opportuniteiten voor jouw bedrijf. Aarzel niet om ons te contacteren bij interesse. We komen zeer snel bij jou terug!

Postduif onderweg

Onze postduif komt zo meteen bij ons aan met je bericht. Je mag snel een reactie verwachten.

In de tussentijd iets interessants lezen?

Oeps! Er ging iets mis tijdens het verzenden van je bericht. Probeer het later opnieuw.

Next steps

Wil je vervolgens aan de slag gaan met de aanbevelingen uit de scan? Dan kunnen we je probleemloos verder helpen, zoals je van Unikoo mag verwachten.

Voor het inschakelen van specifieke expertise ter aanvulling van je interne team heeft Unikoo verschillende formules.