LOU Jewels

case

Het project

Al meer dan 5 eeuwen lang is Antwerpen the city of diamonds, het centrum van de diamantnijverheid. Toen diamantair Bart Loots bij ons kwam aankloppen voor het ontwerpen van zijn nieuwe webshop, waren we dan ook vereerd om op onze manier deel uit te kunnen maken van dit schitterend Antwerps erfgoed. Met veel plezier en vooral efficiëntie creëerden we een juweeltje van een webshop (of was het andersom?) voor zijn gloednieuwe juwelenmerk LOU Jewels.  

Anno 2021 kan een webshop haast niet uitblijven voor eender welk retailbedrijf. Ook het premium juwelenmerk LOU Jewels besloot dat het tijd werd om in te zetten op het wereldwijde web en een sprong te wagen in de e-commerce. Enerzijds om nieuwe klanten te bereiken, anderzijds om hun schitterende producten de aandacht te kunnen geven die ze verdienen. Zij merkten immers dat er een misperceptie bestaat over de prijs van premium juwelen met échte edelstenen en -metalen. Een webshop die voor elk stuk de prijzen weergeeft zou dit vertekend beeld de wereld uit kunnen helpen.  Bij LOU jewels heb je bijvoorbeeld al een ring met een natuurlijke diamant vanaf 590 euro.

Tijdens een kickoff-meeting met LOU Jewels, het team van copywriters, developers en designers van Unikoo bepaalden we samen de stijl, tone of voice, content en insteek van de website. Aangezien LOU Jewels de webshop eenvoudig zelf moest kunnen aanpassen kozen we voor de meest gebruiksvriendelijke oplossing: een webshop via Shopify. Op deze manier konden we in enkele dagen tijd, from scratch, een elegante webshop opzetten dankzij een efficiënte samenwerking tussen het development- en marketingteam. Daarbij koppelden we eenvoudig alle bestaande sociale media, mailingsystemen en dergelijke.

Onze Shopify expert zette de webshop op, importeerde alle producten uit een Excel-sheet, maakte de juiste productvarianten aan en gaf een introductiesessie aan de klant om hen te leren hoe ze de nodige aanvullingen en aanpassingen konden doen. Onze contentmarketeer gaf de webshop vorm met copy en het door LOU Jewels aangeleverde beeldmateriaal. Alles binnen hun stijl. Correcte content was hier heel belangrijk, aangezien LOU Jewels zowel met natuurlijke als labgrown diamanten werkt en ze ontzettend veel vragen krijgen over het onderscheid. Onze copywriter legde het (quasi onbestaande) verschil uit en voorzag een FAQ-sectie om te anticiperen op extra vragen.  Door deze slimme toevoegingen hielpen we niet alleen de eindklanten, maar zorgden we ook voor heel wat tijdwinst voor Lou Jewels zelf.

Het resultaat? In enkele weken tijd, start to finish, stond de gloednieuwe webshop van LOU Jewels klaar. En dat viel in de smaak:

Wij vonden onze samenwerking heel aangenaam en zijn zeer tevreden met het resultaat. Jullie hebben iets dat in ons hoofd zat, exact werkelijkheid gemaakt.
- Bart Loots, founder LOU Jewels

Wil jij ook snel en efficiënt werk maken van jouw webshop? Neem dan contact met ons op en laat onze backend-slijper en woordsmid jouw ideale webshop ontwerpen. Want geef nu toe, it’s a gem.  

De klant

LOU Jewels ontwerpt en vervaardigt betaalbare kwaliteitsjuwelen. Met jarenlange ervaring (de familie zit al vele generaties in de diamantnijverheid) en onuitputtelijke creativiteit maken ze sieraden voor elk verhaal. Want unieke juwelen zouden voor iedereen toegankelijk moeten zijn.

service

Marketing & communicatie

service

Technology & development