LOU Jewels

Een juweeltje van een webshop

Over
LOU Jewels

LOU Jewels ontwerpt en vervaardigt betaalbare kwaliteitsjuwelen. Met jarenlange ervaring (de familie zit al vele generaties in de diamantnijverheid) en onuitputtelijke creativiteit maken ze sieraden voor elk verhaal. Want unieke juwelen zouden voor iedereen toegankelijk moeten zijn.

Het Project

Een webshop kan tegenwoordig niet uitblijven voor eender welk retailbedrijf. Dat had diamantair Bart Loots, zaakvoerder van premium juwelenmerk LOU Jewels, ook ingezien. Daarom besloot het bedrijf dat het tijd werd om in te zetten op e-commerce. LOU Jewels vond bij Unikoo de geschikte partner om zijn juwelen aan de man te brengen. Met veel plezier en vooral efficiëntie creëerden we een juweeltje van een webshop (of was het andersom?) voor zijn gloednieuwe juwelenmerk LOU Jewels.

Marketing & communicatie
Technology & development

Een juweeltje van een webshop

Tijdens een kickoff-meeting met LOU Jewels, het team van copywriters, developers en designers van Unikoo bepaalden we samen de stijl, tone of voice, content en insteek van de website. Aangezien LOU Jewels de webshop eenvoudig zelf moest kunnen aanpassen kozen we voor de meest gebruiksvriendelijke oplossing: een webshop via Shopify. Op deze manier konden we in enkele dagen tijd, from scratch, een elegante webshop opzetten dankzij een efficiënte samenwerking tussen het development- en marketingteam. Daarbij koppelden we eenvoudig alle bestaande sociale media, mailingsystemen en dergelijke.

Onze Shopify expert zette de webshop op, importeerde alle producten uit een Excel-sheet, maakte de juiste productvarianten aan en gaf een introductiesessie aan de klant om hen te leren hoe ze de nodige aanvullingen en aanpassingen konden doen. Onze contentmarketeer gaf de webshop vorm met copy en het door LOU Jewels aangeleverde beeldmateriaal. Alles binnen hun stijl. Correcte content was hier heel belangrijk, aangezien LOU Jewels zowel met natuurlijke als labgrown diamanten werkt en ze ontzettend veel vragen krijgen over het onderscheid. Onze copywriter legde het (quasi onbestaande) verschil uit en voorzag een FAQ-sectie om te anticiperen op extra vragen.  Door deze slimme toevoegingen hielpen we niet alleen de eindklanten, maar zorgden we ook voor heel wat tijdwinst voor Lou Jewels zelf.

Het resultaat? In enkele weken tijd, start to finish, stond de gloednieuwe webshop van LOU Jewels klaar. En we moeten toegeven, it's a gem!

06044CB7-43DA-428A-8A72-2F46D99A5D1D Created with sketchtool.
E83DD3F4-AAD6-41C7-B872-85385D10F602 Created with sketchtool.
Meer weten over deze case?
Tom Celis
Head of Technology
hello@unikoo.be

Wat wij nog meer gedaan hebben

De Hoveniers

Een florerende branding

The Beacon

Een baken van vertrouwen voor (visuele) communicatie

The Pelvic Floor

Van kennis en passie naar een sterk (digitaal) merk

Ebema

Een langdurige samenwerking waar je op kan bouwen.

VRT Innovatie

Innovatieve tech-dienstverlening voor VRT Innovatie

Bolt

Development als geleider voor de groene energietransitie

Cube Lockers

Bedrijfssupport die je niet in een hokje kan plaatsen