Insights

Unikoo wrapped: ons jaar in de schijnwerpers

Tweemaal knipperen en de eerste maand van het nieuwe jaar is alweer voorbij. De tijd gaat snel, zeker in het ondernemerschap. Toch vinden we het belangrijk om even onze mijlpalen van het voorbije jaar te vieren, voor we weer volle gas vooruitgaan en nieuwe doelen stellen. We nemen jullie dan ook graag mee door onze hoogtepunten van 2023. Benieuwd? Lees snel verder!

31/1/2024
5 min. leestijd
Kenn Wouters
Head of Unikoo

Van stevige groei tot op de biechtstoel

Een jaarwisseling gaat doorgaans gepaard met het opmaken van de balans. En toegegeven, in 2023 boekten we heel wat resultaten om ‘U’ tegen te zeggen. Zo klokten we af op een omzet van 3,5 miljoen euro, breidden we ons getalenteerde team uit tot 40 medewerkers, professionaliseerden we onze interne organisatie door in te zetten op office en operations management, en ondersteunden we bedrijven bij een 150-tal opdrachten en projecten. Resultaten waar we stuk voor stuk terecht fier op zijn.

Dat harde werk van de afgelopen maanden werd stevig beloond. Zo trokken we in juni met z’n allen naar Le Pradet, een idyllisch plekje in het zuiden van Frankrijk, voor een legendarische workation. Bovendien verwenden we onze medewerkers in november met ons jaarlijkse weekendje in Francorchamps, compleet met een pittig tourtje mountainbiken, een gezellige jeneverwandeling en een heuse Unikuiz met afsluitende silent disco party.

Workation in Le Pradet

Onze medewerkers vormen het kloppende hart van onze organisatie. Net daarom verdienen ze de beste zorg, zodat ze onze klanten optimaal kunnen ondersteunen. Sinds vorig jaar bieden we welzijnscoaching aan, gaande van mentale veerkracht en bewegingscoaching tot slaapcoaching en digital detox. Daarnaast werkten we, in het kader van de arbeidsdeal, een opleidingsplan uit voor alle medewerkers, afgestemd op zowel de individuele knowledge gaps als de behoeften van onze organisatie.

We vinden het belangrijk om ons steentje bij te dragen aan een duurzamere toekomst. Daarom werkten we in 2023 intensief aan de vergroening van ons wagenpark. Dat deden we door de huidige wagens te vervangen door hybride of elektrische voertuigen. Die inspanningen zullen we ook in 2024 verderzetten.

Met een forse uitbreiding van ons team in Limburg kon een nieuw en bovenal ruimer kantoor niet uitblijven. Daarom zochten en vonden we een gloednieuw paradijselijk stekje in een verbouwde kerk in Lummen. Van lunchen in het gezelschap van Jezus en de apostelen, vergaderen in de Sixtijnse kapel tot even bezinnen in de biechtstoel... aan Bijbelse taferelen geen gebrek!

De highlights vanuit onze service lines

👉 Marketing & design

2023 betekende een jaar van stabiliteit voor onze marketing & design service line. Het team groeide tot 14 marketers en we verstevigden onze lange termijn samenwerkingen met verschillende klanten. Daarnaast kwamen heel wat (nieuwe) klanten bij ons aankloppen voor een volledige nieuwe brand en hielpen we anderen bij het uitzetten en implementeren van impactvolle marketing- en communicatiestrategieën.

Integratie HiPPO x Unikoo

Daarnaast vonden we begin 2023 een ontbrekend stukje voor onze puzzel dankzij de integratie van HiPPO. Samen met het HiPPO-team hebben we het afgelopen jaar getoond dat gecombineerde expertise, diverse talenten en een gedeelde passie voor nog meer succes zorgen. Ontdek hier al onze helden.

Oh ja, ben jij klaar om jouw social media game in 2024 naar een hoger niveau te tillen, maar weet je niet waar te starten? Goed nieuws! Want ook dit jaar pakken we uit met onze gloednieuwe toptopicalkalender boordevol relevante themadagen.

Een toptopicalkalender met meer dan 250 topics

👉 Development

Ons development-team werd uitgebreid het afgelopen jaar, onder andere met Tom Celis, onze nieuwe Head of Technology. En ook de toekomst ziet er rooskleurig uit. Zo lanceren we binnenkort een CTO-as-a-service aanbod, maar daarover later meer!

Als business-IT partner willen we de bedrijfswereld laten kennismaken met de mogelijkheden van Generative AI. Want hoewel Generative AI veel verder gaat dan ChatGPT, weten bedrijven dit niet altijd te vertalen naar concrete toepassingen. Dankzij onze expertise in technologie, strategie en innovatie, kunnen we bij Unikoo bedrijven helpen bij de zoektocht naar de juiste strategische use cases, oplossingen op maat en vooral een duurzame manier om maximaal competitief voordeel te creëren aan de hand van Generative AI.

Al enkele jaren werken wij samen met VRT Innovatie en bouwen wij mee aan innovatieve nieuwe producten, zoals het Mediadigest project waar Generative AI wordt ingezet om berichtgeving in de toekomst vorm te geven en De Warmste Week waar live ondertiteling werd voorzien door middel van AI. Daarnaast werkten we mee aan het klantenportaal van Bolt Energie en aan een platform voor flexibele verloning bij Payflip. Meer en meer bedrijven kiezen voor ons flexibel model van team-as-a-service, waarbij we flexibel expertise kunnen inschakelen binnen inhouse teams.  

Gedurende acht weken kregen we versterking van Arthur & Danté, twee studenten Toegepaste Informatica aan de Karel de Grote-hogeschool. We willen hen langs deze weg ook nog eens bedanken en succeswensen met alle professionele uitdagingen die ze zullen aangaan. Good luck boys!

 

Afbeelding met kleding, persoon, schoeisel, Menselijk gezichtAutomatisch gegenereerde beschrijving

👉 Finance & administratie

Of ons finance & adminteam klaar is om te groeien? Yes sir! Het afgelopen jaar hebben we de werking van deze service line geoptimaliseerd en het team verder vormgegeven vanuit verschillende expertises en talenten. Samen met vijf nieuwe collega’s zijn we klaar om onze klanten in 2024 verder te ondersteunen en dit aanbod ook in Limburg verder op de kaart te zetten.

Binnenkort lanceren we bij Unikoo ook  CFO-as-a-service waarbij klanten op een pragmatische manier toegang krijgen tot top finance expertise. Wil jij als eerste op de hoogte zijn? Schrijf je dan alvast in op onze nieuwsbrief onderaan onze website.

👉 HR

In 2023 heeft ons HR-team met de komst van een nieuwe HR-consultant de eerste stappen gezet naar de verder uitbouw van deze service line. Daardoor kunnen klanten vertrouwen op Unikoo voor diverse HR-werkzaamheden. Of je nu zoekt naar ondersteuning op vlak van payroll, compensation & benefits of rekrutering of je hebt nood aan een HR-consultant die je helpt bij het uittekenen van HR-processen. Ask us anything!

Het voorbije jaar konden alvast heel wat klanten zoals Wouters & Hendrix, Unifly, Jeco en iFlux op ons rekenen voor hun HR en talentmanagement! We werkten bovendien aan een HR Maturity scan waarbij we een inschatting kunnen maken van hoe ver groeiende bedrijven staan op vlak van hun HR-beleid.

 

Kortom, 2023 was voor Unikoo opnieuw een jaar van groei. Dit zowel op vlak van omzet, aantal medewerkers als onze dienstverlening. Het uitrollen van nieuwe diensten, het aangaan van strategische partnerships en het verder ontwikkelen van onze bestaande service lines laten ons toe om onze klanten nog beter te ontzorgen in 2024. We kijken alvast uit naar wat 2024 voor ons in petto heeft, samen met jullie!

Relevante insights

Ook interessant

3/7/2024

10 tips om jouw HR-beleid te optimaliseren

19/6/2024

Je team versterken met een (Flying) Office Manager? Dit zijn de voordelen!

29/5/2024

SQL vs. MQL: het optimaliseren van leadkwaliteit via advertentiecampagnes