Insights

Je team versterken met een (Flying) Office Manager? Dit zijn de voordelen!

In de dynamische bedrijfswereld van vandaag kan het beheren van administratieve en organisatorische taken een flinke uitdaging zijn. Deze vragen immers tijd, aandacht en gespecialiseerde kennis, wat niet altijd binnen het interne team voorhanden is. Door je team te versterken met een (Flying) Office Manager, kan jouw bedrijf profiteren van een verhoogde productiviteit, meer flexibiliteit en een verzekerde continuïteit. Maar wat doet een (Flying) Office Manager, wat kan hij of zij voor je bedrijf betekenen en waarom is het inschakelen van een (Flying) Office Manager een slimme zet? We leggen het haarfijn voor je uit!

19/6/2024
5 min. leestijd
Ine Dullaert
Finance & Admin Lead

(Flying) Office Managers: wie en wat?

In tegenstelling tot wat velen denken, is het takenpakket van een (Flying) Office Manager niet beperkt tot plantjes water geven. Integendeel! Een (Flying) Office Manager vormt de ruggengraat van je organisatie en vervult een scala aan taken om alles op rolletjes te laten lopen. Een onmisbare kracht voor élk bedrijf dus.  

Ten eerste zorgen ze niet alleen voor een soepele afhandeling van de algemene administratieve taken zoals het beheren van de e-mailinbox, facturatie, het voorbereiden van boekhoudkundige verwerking en debiteurenbeheer, maar bieden ze ook ondersteuning in commerciële administratie, sales en marketing. Verder ontzorgen (Flying) Office Managers jou op vlak van HR, waarbij ze ook kunnen instaan voor ondersteuning in loonadministratie, bij het onboarden van nieuwe collega’s, het organiseren van verlofplanning of het organiseren van (team)events. Last but not least beschikt een (Flying) Office Manager over een uitgesproken mate van proactiviteit. Ze bekijken (interne) processen met een kritisch oog en digitaliseren deze waar mogelijk. En dát komt de efficiëntie ten goede.

5 redenen om voor een Unikoo (Flying) Office Manager te kiezen

Dat (Flying) Office Managers van onschatbare waarde zijn voor elke organisatie, is intussen duidelijk. Toch nog niet helemaal overtuigd? We zetten de meerwaarde van (Flying) Office Managers met veel plezier nog even in de verf!  

1. Een verhoogde productiviteit

Administratieve rompslomp en organisatorische taken vormen een flinke afleiding voor interne teams. Door deze taken uit te besteden aan een gespecialiseerde (Flying) Office Manager, kunnen je teamleden zich focussen op wat er écht toe doet: de core business van je bedrijf. Onze (Flying) Office Managers brengen bovendien niet alleen de nodige expertise mee, maar ook waardevolle ervaring uit eerdere opdrachten. En dat betekent direct toegankelijk advies en efficiëntere interne processen. Een win-winsituatie dus.  

2. Flexibiliteit in een veranderende markt

De markt van vandaag is dynamisch en vraagt om de nodige flexibiliteit. Een soepel model dat inspeelt op de veranderende behoeften van bedrijven is cruciaal voor een bedrijf die hierop wil inspelen. Onze doorgewinterde (Flying) Office Managers kunnen zich snel aanpassen aan seizoensgebonden pieken en de voortdurend veranderende marktvraag. Hierdoor blijft de continuïteit gewaarborgd, ongeacht de omstandigheden. Het resultaat? Je bedrijf kan altijd optimaal presteren, zonder overbelasting of tekorten in mankracht.

3. Stabiliteit en continuïteit

Het risico van ziekte of uitval van een interne medewerker kan leiden tot onderbrekingen in de bedrijfsvoering. Het inzetten van onze (Flying) Office Managers biedt een structurele oplossing en zorgt voor een naadloze voortzetting van bedrijfsprocessen. Als vervanging zich opdringt, hebben we de nodige alternatieven. Bovendien vermijd je hiermee de nadelen van een interne aanwerving, zoals ziekteverlof, sociale lasten of een rigide arbeidscontract.  

4. Kosten- en tijdsbesparing bij rekrutering

In de huidige arbeidsmarkt waarin de war for talent stevig woedt, is het aantrekken en behouden van getalenteerde medewerkers niet vanzelfsprekend. Het rekruteren van gekwalificeerd personeel is immers een tijdrovend en kostbaar proces. Onze (Flying) Office Managers hebben het selectieproces al doorlopen. Dat bespaart je niet alleen tijd, maar garandeert ook de expertise van de professionals. De focus kan blijven liggen op de bedrijfsvoering en groei, in plaats van op langdurige wervingsprocedures.

5. Toegang tot een bede expertise en (h)echte samenwerking

Tot slot heb je dankzij onze consultants toegang tot ons Uni(e)koo centre-of-expertise. Onze specialisten beschikken over niche-expertise die jouw team kan versterken op gebied van Finance & Administratie, maar ook bij nood aan ondersteuning in Marketing & Communicatie, HR & Talent Management, Graphic & Digital Design en Technology & Development.

Wil jij komaf maken met jouw administratieve rompslomp? We’re happy to help! Contacteer ons gerust, dan bekijken we samen wat we voor jou kunnen betekenen.

Relevante insights

Ook interessant

3/7/2024

10 tips om jouw HR-beleid te optimaliseren

29/5/2024

SQL vs. MQL: het optimaliseren van leadkwaliteit via advertentiecampagnes

24/4/2024

De kunst van visuele hiërarchie in grafisch design