Insights

8 vragen aan Ann, onze Head of Unikoo Limburg

De uitbreiding van Unikoo in Limburg brengt een nieuw gezicht met zich mee. Dames en heren, we stellen u voor aan Ann Flipkens! Ann is de Business Lead van Unikoo Limburg en zal de opstart van het kantoor in Genk in goede banen leiden. Benieuwd wie Ann is en hoe ze in het leven staat? Je bent niet alleen, ook haar gloednieuwe collega’s bij Unikoo wilden alles weten over hun nieuwe collega. Daarom openden ze het vragenvuur met acht professionele of persoonlijke vragen.

4/10/2021
5 min. leestijd
Ann Flipkens
Head of Unikoo Limburg
1. Hoe gaat het met je?

Ann: Het gaat helemaal top met mij! De voorbije weken zijn erg druk geweest met de voorbereiding van onze samenwerking en dit zal (hopelijk) de komende weken niet veel minder worden 😉 Ik kan niet wachten om aan de slag te gaan dus BRING IT ON!!

2. Wat maakt jou uni(e)k(oo)?

Ann: Leuke vraag! Dat zit volgens mij in drie factoren:

Mijn brede interesseveld en honger naar kennis: Ik leer graag heel veel bij over diverse onderwerpen wat natuurlijk een ideale match is met het brede aanbod van Unikoo.

Mijn ambassadorship: Ik adem het product, de dienst of het bedrijf dat ik vertegenwoordig. Ik ben een echte ambassador!

Mijn eeuwige positiviteit: Ik denk niet in problemen, ik denk in uitdagingen en opportuniteiten. Dat maakt het leven heel wat simpeler.

3. Wat is jouw professionele achtergrond?

Ann: Geloof het of niet, maar toen ik 18 jaar oud was, koos ik ervoor om een kleuterjuf te worden. Ik ontdekte echter al heel snel dat ik niet gemaakt was voor het onderwijs.

Na een interessant, persoonlijk groeitraject deed ik de voorbije jaren heel wat ervaring op in marketing en employer branding. Met mijn grote liefde voor deze twee vakgebieden hoop ik niet enkel het team te kunnen versterken, maar ook zelf nog veel bij te leren over deze en alle andere services die Unikoo aanbiedt.

4. Waarom koos je voor Unikoo?

Ann: De voorbije jaren ben ik vaak op zoek geweest naar het “vakje” waarin ik pas. Was het marketing? Sales? HR? Het antwoord was nooit volmondig “JA”. Tot ik een half jaar geleden tot het besef kwam dat ik een generalist ben. Ik heb een brede interesse en ben een spons als het aankomt op het ontdekken van nieuwe dingen. Met het brede aanbod van Unikoo als full service partner kan ik dus over diverse topics iets bijleren. Daarnaast zal ik binnen Unikoo Limburg een breed takenpakket hebben, zoals netwerken, business development, accountmanagement… ook dat past dus volledig in mijn straatje.

Met een ervaren team zoals dat van Unikoo achter mij kan ik mij geen mooiere uitdaging voorstellen. De kans om in Limburg een dergelijke team te gaan uitbouwen wilde ik dan ook niet laten liggen. Bovendien was er al vrij snel een klik met de cultuur van Unikoo, een facet waar ik veel belang aan hecht.

5. Wat is op persoonlijk vlak één van je grote ambities of dromen? Kan de opstart van Unikoo Limburg je helpen om dit doel te bereiken?

Ann: Moeilijke vraag! Ik heb momenteel geen specifieke ambitie of droom. Ik streef wel dagelijks naar een leven in 'vrijheid'. Met vrijheid bedoel ik de mogelijkheid hebben om een leven te leiden naar mijn eigen wensen.

Wat ik daarvoor nodig heb? Voldoende financiële mogelijkheden en ruimte en bewegingsvrijheid om mijn eigen privé en professioneel leven te organiseren en te combineren zoals ik dat zelf wil. Dat klinkt misschien utopisch, maar ik geloof dat we meer en meer naar dergelijke werkomgevingen toe gaan. Naar inspirerende organisaties die productiviteit niet beoordelen op het aantal gepresteerde uren op kantoor, maar op tevredenheid van klanten, werkgeluk, gehaalde deadlines… Ook bij Unikoo heerst een cultuur van ownership. Verantwoordelijkheden opnemen voor wat je doet. Dit draagt dus zeker bij aan mijn geluk.

6. Waar zie je Unikoo Limburg en jezelf binnen 5 jaar?

Ann: Ik geloof dat we in Limburg een even straf (of misschien wel straffer 😉) team kunnen neerzetten als in Antwerpen. Op persoonlijk vlak streef ik ernaar een inspirator te worden voor medewerkers, klanten, bedrijven, ondernemers…

7. Op welke vlakken verschilt de Genkse bedrijfscultuur/markt zich van die in Antwerpen en hoe ga je Unikoo daaraan aanpassen?

Ann: De cultuur in onze Limburgse vestiging zal sterk gealigneerd zijn met deze in Antwerpen. Ik geloof in een moedercultuur die je zo veel mogelijk moet doortrekken. Natuurlijk ontstaan er subculturen binnen vestigingen, teams… Dat is menselijk. Deze moeten echter telkens terug afgetoetst worden aan die moedercultuur. Gezien die cultuur één van de redenen was voor mijn klik met het bedrijf zal ik erover waken, samen met de collega’s, deze zo goed mogelijk door te trekken.

8. Wat doe je om te ontspannen/hoofd leeg te maken?

Ann: Laten we zeggen dat dat een werkpuntje is. Ik probeer regelmatig te sporten, maar tijdens drukke periodes staat dat op een laag pitje. Puntje voor op de to do lijst dus!

Verder spreek ik heel graag af met vrienden. Hapje en tapje daarbij en ik ben een happy camper!

Relevante insights

Ook interessant

3/7/2024

10 tips om jouw HR-beleid te optimaliseren

19/6/2024

Je team versterken met een (Flying) Office Manager? Dit zijn de voordelen!

29/5/2024

SQL vs. MQL: het optimaliseren van leadkwaliteit via advertentiecampagnes