Cloud

Cloud First: Til uw activiteiten naar nieuwe hoogten

Bij Unikoo begrijpen we de cruciale rol die de cloud speelt in het hedendaagse dynamische bedrijfslandschap. Onze Cloud First-aanpak zorgt ervoor dat uw organisatie vooroploopt op het gebied van technologische vooruitgang en biedt schaalbare en veerkrachtige oplossingen die uw bedrijf in staat stellen te bloeien.

☁️ Serverloze toepassingen: Ongeëvenaarde efficiëntie met ongeëvenaarde beveiliging

Ervaar de volgende generatie in applicatieontwikkeling met Unikoo's serverless architectuur. Onze oplossingen geven prioriteit aan beveiliging en gegevenssoevereiniteit, zodat uw toepassingen niet alleen zeer efficiënt zijn, maar ook voldoen aan de hoogste normen voor gegevensbescherming.

🛡️ Goed beheerde cloudomgevingen: Uw gemoedsrust is onze prioriteit

Vertrouwen is de basis van elke succesvolle samenwerking in de cloud. Met Unikoo kunt u erop vertrouwen dat uw cloudomgeving zorgvuldig wordt beheerd. We implementeren robuuste controles, compliancemaatregelen en regelmatige audits om uw gegevens te beschermen en naleving van de regelgeving te garanderen.

💰FinOps Excellence: Versterk uw financiële controle

Neem controle over uw clouduitgaven met de FinOps-expertise van Unikoo. Onze gedetailleerde kostenrapporten bieden inzicht in uw clouduitgaven, zodat u weloverwogen beslissingen kunt nemen. We streven naar voortdurende verbetering en zijn altijd op zoek naar manieren om de kosten te optimaliseren en te verlagen zonder afbreuk te doen aan de prestaties.

🌐 Naadloze migratie naar AWS: Uw workloads, onze expertise

Unikoo vereenvoudigt het migratietraject naar AWS en zorgt voor een soepele overgang voor uw workloads. Ons team van experts plant en voert het migratieproces nauwgezet uit, minimaliseert de downtime en maximaliseert de voordelen van de krachtige cloudinfrastructuur van AWS.

CTO-as-a-Service

In het snel veranderende landschap van technologie en bedrijfsvoering bieden wij de expertise van een CTO (Chief Technology Officer) zonder de noodzaak van een fulltime positie met onze CTO-as-a-service dienst. Onze CTO-aaS oplossing is speciaal ontworpen voor start-ups, scale-ups en KMO’s die voorop willen lopen in hun sector. Of het nu gaat om het bouwen van een technische strategie, het managen van risico's, of het leiden van uw technologische transformatie, onze ervaren CTO's zijn uw sleutel tot succes.

Waarom CTO-as-a-Service bij Unikoo?

Voor veel startups en KMO’s kan het aannemen van een fulltime CTO een grote financiële en organisatorische uitdaging zijn. Op deze manier bieden wij een flexibele oplossing die meegroeit met uw bedrijf. Onze CTO's helpen u met het ontwikkelen van technische roadmaps, het opbouwen van leiderschap binnen teams, en het bevorderen van productinnovatie. Ze vertrekken daarbij vanuit de algemene bedrijfsvisie en vertalen deze door naar de technologie strategie

Hoe wij jou helpen groeien

We willen het digitalisatieproces en introductie van nieuwe technologie behapbaar maken. De invulling van het takenpakket van een CTO hangt sterk af van de bedrijfscontext en beoogde (groei)strategie. Wij gebruiken het als een noemer om de tech strategie en operations te bepalen, en beschouwen daarbij idealiter ook de bredere digitale strategie. We maken onderscheid tussen een eerste strategisch luik en een aansluitend operationeel luik.

Picture of teammembers working at their desk

Technologische strategie en visie

Ontwikkelen van een lange-termijn technologische strategie die aansluit bij de bedrijfsdoelen. Dit omvat eveneens het identificeren van nieuwe technologieën en trends die de organisatie kunnen helpen groeien of efficiënter kunnen maken.

Budget en kosten optimalisatie

Beheren van het ICT-budget en zoeken naar manieren om kosten te besparen zonder in te boeten aan kwaliteit of prestaties. Advies inzake octrooien, fiscale optimalisaties en subsidies

Talent management en teamopbouw

Opbouwen en leiden van een effectief IT-team. Dit omvat het aannemen van nieuw talent, ontwikkelen van vaardigheden binnen het team, en het bevorderen van een learning-cultuur.

Stakeholder management en communicatie

Fungeren als de brug tussen technologie en andere afdelingen, zorgen voor duidelijke communicatie en begrip van technologische zaken. Toelichten en verdedigen van beslissingen en hun implicaties naar investeerders en boards.

Digitale transformatie

Identificeren, definiëren en  leiden van digitale transformatie-initiatieven buiten de grenzen van het pure technische luik. Een geïntegreerde, end-to-end transformatie van bestaande business processen en value proposities waarbij digitale technologieën zich van de zijlijn naar het centrum van de organisatie verplaatsen.

Technische architectuur

Opmaken en evalueren van toekomstbestendige, schaalbare en efficiënte applicatie-, data- en infra-architecturen en bijhorende tech stacks, met aandacht voor third-party integraties

Vendor en partnermanagement

Beheren van relaties met ICT leveranciers en partners, onderhandelen van contracten en zorgen voor de beste service en producten voor de organisatie

ICT best practices

Opzetten van ontwikkelprocessen (zoals CI/CD, validatie- en testflows,…), introduceren van geschikte development tools

Proof of concepts

Ontwikkelen van proof of concepts of MVP’s voor snelle validatie van product-market fit

Wat wij voor jou doen

Budgeting & Forecasting

Cash Flow Forecasting

Cost Control & Optimization

Profitability Analysis

Strategic Financial Planning

Investment Analysis

Management Reporting & Systems

Performance Management & KPI Development

Variance Analysis

Internal Controls Check

Audit Preparation

M&A

Met Unikoo streven wij naar lange-termijn samenwerking door continu te focussen op meerwaarde creatie en eerlijke samenwerkingen. We starten onze samenwerking altijd met een landscape assessment waarbij we bedrijfsprocessen, data-flows en actoren van organisaties in kaart brengen. Op deze manier krijgen we een goed totaalbeeld en complexiteit van de omgeving om zo de beste aanbevelingen te kunnen doen.

Op basis van deze inzichten worden milestones gedefinieerd volgens strategische prioriteit en (budget) capaciteit zodat een lange termijn digitale visie en compatibele, modulaire architectuur opgesteld kan worden. We blijven trouw aan onze pragmatische aanpak (geen nodeloos lange voorstudie) maar behoeden ons wel voor een overhaaste aanpak zoals we zo dikwijls zien bij bedrijven die organisch gegroeid zijn - want op de lange termijn leidt dat doorgaans tot een duurdere en meer remmende aanpak. We focussen verder op de low hanging fruits zonder het grotere geheel uit het oog te verliezen

Waarom kiezen voor Unikoo?

Een oplossing op maat

Wij matchen een CTO consultant of interim controller die perfect past bij jouw behoeften, organisatie en groeifase. Pragmatisch, flexibel aanpasbaar aan jouw wensen.

Team-as-a-Service

Omdat we werken met teams, kunnen we aan de kost van een FTE meerdere expertises en profielniveaus combineren. Dit betekent meer stabiliteit en kwaliteit aan een scherpe, voorspelbare prijs.

Wij groeien mee

Onze diensten groeien met jouw behoeften mee, niet alleen technologisch, maar ook met experts in marketing, HR, finance en grafisch ontwerp. Korte lijnen zorgen voor duurzame resultaten.
Picture of teammember Jorne

Jorne Delforge

Technology Lead

Als co-founder en lead van het Technology en Development-team is Jorne onmisbaar in het Unikoo verhaal. Dankzij zijn analytisch vermogen speelt hij bovendien een rol bij de optimalisatie van onze interne werking én die van onze klanten. Zijn eerdere ervaringen als IT Architect & Project Manager bij Bose, bpost en Telenet vertaalt hij probleemloos naar pragmatische oplossingen bij onze start-up en KMO-klanten.

Picture of teammember Cynric

Cynric Huys

Lead CTO Services

Cynric heeft jarenlange ervaring als CTO in verschillende omgevingen en diverse sectoren. Door zijn opleiding in Burgerlijke computerwetenschappen en Executive MBA, combineert hij technische skills met brede strategische business expertise. Dit leidt tot een geïntegreerde aanpak waarbij technologische beslissingen telkens gealigneerd worden met de bredere bedrijfsdoelstellingen.

Kan je niet vinden wat je zoekt?

Misschien kunnen we je toch helpen! Stel ons je vraag en we kijken wat de mogelijkheden zijn.

Stel je vraag