Vlaams Energiebedrijf

case

Het Project

Het Vlaams Energiebedrijf (VEB) heeft een simpele maar ambitieuze missie: de klimaatdoelstellingen voor de publieke sector overtreffen door efficiënt energiebeheer. En die missie dragen wij natuurlijk een warm hart toe. Want niet alleen houden wij van ambitieuze doelen, we vinden ook dat initiatieven die bijdragen aan het klimaat alle steun verdienen.

Daarom ondersteunen wij het Vlaams Energiebedrijf op grafisch vlak. Dit doen we projectmatig, maar wel op lange termijn. Met andere woorden: wanneer VEB een grafisch ontwerp wil uitbesteden helpen wij hun met veel plezier verder. De basics van hun huisstijl hadden ze al. Die gaven we mee vorm tot VEB over al het materiaal beschikte dat nodig is om een consistente visuele communicatie aan te houden. Hier passen we onze ontwerpen dan ook telkens op aan. Van infographics voor het jaarverslag tot een PowerPoint template en algemeen drukwerk zoals naamkaartjes en enveloppen, alles klopt in het VEB plaatje.

Hoe gaan we hiervoor te werk? De communicatieverantwoordelijke van het Vlaams Energiebedrijf bezorgt ons telkens een uitgebreide briefing. Hiermee gaan we dan aan de slag. We ontwierpen een icon set die we telkens opnieuw kunnen gebruiken, en die de medewerkers van VEB zelf ook ter beschikking hebben voor al hun documenten en communicaties. Aan de hand van de huisstijl, die onder andere logo’s, lettertypes en kleurencodes definieert, maken wij passende ontwerpen op. Ontbreekt er iets? Dan ontwerpen we alles wat we nog nodig hebben voor een pakkend design. Telkens volgens hun huisstijl, maar toch steeds vernieuwend.

Heb jij nood aan een vast aanspreekpunt voor al jouw grafisch ontwerp, passend binnen jouw huisstijl? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. Heb je daarentegen in eerste instantie nood aan een huisstijl? Ook dan kan je bij ons grafisch team terecht.

Contacteer ons vrijblijvend!

De Klant

Het Vlaams Energiebedrijf (VEB) is een overheidsinstantie die vecht voor de klimaatdoelstellingen door in te zetten op efficiënt energiebeheer bij de publieke sector.

service

Graphic & digital design