Offroad and More

case

Het project

De weg naar een goedwerkende webshop kan hobbelig zijn, vooral wanneer je nog niet over voldoende pk beschikt. Omdat de toenmalige webshop steeds opnieuw in panne viel, nam adventure-gear verdeler Offroad and More enkele jaren geleden contact met ons op om hun webshop onder handen te nemen.

Aanvankelijk leek de investering te hoog om over te schakelen naar een nieuwe webshop. Roeien met de riemen die we hebben, dus: onze developers deden hun uiterste best om de bestaande webshop zo goed mogelijk op punt te zetten. Het aantal pannes verminderde drastisch en de gebruikerservaring ging er enorm op vooruit.

Maar de ambities voor de webshop groeiden en toen de klant ook besloot om haar werking verder te digitaliseren was het juiste moment aangebroken om definitief een nieuwe weg in te slaan. Daarom stelden we voor om de overstap te maken naar Shopify. Het gebruiksvriendelijke platform zou niet alleen als basis dienen voor een vernieuwde en moderne webshop, maar daarnaast helpt Shopify hen ook om de B2B bestellingen eenvoudig af te handelen.

We voegden extra integraties toe en bouwden zelfs een heuse 'Shopify app’. Deze staat Offroad and More toe om bijvoorbeeld eenvoudig te factureren, maar ook om de hele stock, administratie en verkoop van het bedrijf te beheren, zelfs voor producten die geen deel uitmaken van de webshop.

Het assortiment van Offroad and More is immers veel uitgebreider dan wat particuliere klanten online kunnen terugvinden. De grootste inkomsten van het bedrijf komen van B2B-verkoop: garages die het materiaal monteren op de voertuigen van hun klanten. Gevolg? Niet alleen moet elk schroefje, boutje of staafje voor montage te bestellen zijn, het leveren aan B2B zorgt ook voor een nood aan aangepaste BTW-tarieven en maximale flexibiliteit.

Daarom besloten we om een custom Shopify applicatie te ontwerpen. Deze applicatie kan niet alleen duizenden producten tegelijk invoeren in de stock of catalogus, maar zorgt ook voor de nodige flexibiliteit. Zo kan Offroad and More binnen Shopify B2B en B2C verkoop combineren, zonder zich zorgen te moeten maken over BTW-tarieven, OSS- regeling of zelfs verkoop naar binnen- of buitenland.

Bij Offroad and More is Shopify dus meer dan een webshop. Het is een administratietool, een verkoopskanaal, en zelfs de kern van hun gehele digitale bedrijfsvoering. Als Shopify-partner kennen wij de ins and outs van dit veelzijdige platform, en kunnen wij je helpen met de meest uiteenlopende vragen: van het opzetten van een simpele webshop tot het afleggen van een heus digitalisatietraject.

Ontdek de mogelijkheden voor jouw bedrijf en neem contact op met ons technology & developmentteam.

De klant

Offroad and More heeft alles in huis als je denkt aan adventure gear voor de beste off-road experiences: van lieren, daktenten en bumpers tot frigo en verlichting.

service

Technology & development