Medical Precision

case

Het project

Vinger aan de pols met finadmin-ondersteuning

Er zijn onmiskenbaar heel wat pijnpunten in de medische sector, en administratie is daar ééntje van. Enkele jaren geleden vond endoscopenverdeler Medical Precision de weg naar Unikoo voor ondersteuning in administratie en debiteurenbeheer.

Wat was het probleem? Het bedrijf was de tekstdocumenten en basic spreadsheets voor hun administratieve zaakvoering ontgroeid en maakte de overstap naar Teamleader. Maar het overzetten van oudere gegevens bleek helaas niet vanzelfsprekend, en ook voor het algemeen administratief beheer konden ze gerust wat hulp gebruiken.

Onze oplossing:

  • Onze finadmin-support nam deze zorg op zich. Voor de vroegere administratie stelde ze een duidelijk en volledig overzicht op, ook wanneer er nog geen digitale documentatie was. Zo heeft het bedrijf de onderhoudsgeschiedenis van àlle toestellen, niet enkel van diegene die via Teamleader werden gedocumenteerd.
  • Hiernaast nam onze administratieve go-getter ook het debiteurenbeheer op en vulde op deze manier heel wat gaten in de boekhouding. Alle oude onbetaalde facturen werden opgevolgd en weggewerkt en eventuele foutjes uit het verleden werden rechtgezet.
  • Voorkomen is natuurlijk beter dan genezen. Daarom staat onze finadmin-support het bedrijf inmiddels zelf bij met het opstellen van facturen en het beheer van de voorraden, zodat de bedrijfsvoerders meer tijd over hebben voor hun core business.
  • Hiernaast zorgt ze, doordat ze enkele office management taken op haar neemt, voor nog verdere ontzorging én zorgt ze mee voor de opvolging van andere businessopportuniteiten.

Een succesvolle rebrand operatie

Als dienstverlener in de medische sector is het van cruciaal belang om professionaliteit en betrouwbaarheid uit te stralen, want zeker online lijdt een groot deel van de ‘medische’ informatie aan chronische ongeloofwaardigheid.

Wat was het probleem? Medical Precision opereert al jaar en dag in de sector en is in België de enige erkende verdeler van het vooraanstaande endoscopenmerk Sonoscape, maar kampte desondanks met het imago van een kleine firma.

Onze oplossing:

  • Onze experts in design, development en marketing deden een volledige gezondheidsanalyse van het merk. Behandelingsfase 1? Het implementeren van een hedendaagse huisstijl. We namen het logo van Medical Precision onder handen en gaven het een moderne look en feel. De roodtinten, golvende vormen en het duidelijke lettertype vormen de basis voor alle verdere designs.
  • Aan de hand van deze volledige rebrand namen we in fase 2 de website onder handen. We herbekeken de structuur, creëerden nieuwe webdesigns en bouwden een volledig nieuwe site in Webflow - een uiterst gebruiksvriendelijk all-in-one platform met een ingebouwd CMS dat de klant in staat stelt om zelf aanpassingen te maken.
  • Verder stelden we ook nieuwe grafische designs voor om naamkaartjes, powerpoint-templates, infobrochures en zo verder, allemaal aan te passen aan de nieuwe huisstijl.
Case Medical Precision


Het resultaat

Na deze ingrepen komt Medical Precision betrouwbaar over, heeft het bijna al zijn administratieve zaakjes op orde en straalt het bedrijf de geloofwaardigheid uit van de belangrijke speler die het eigenlijk is.

Heeft jouw bedrijf ook nood aan een vinger aan de pols of een volledige gezondheidsanalyse? Neem contact op met Unikoo, en onze teams werken samen om het beste uit jouw bedrijf te halen.De klant

Medical Precision helpt medische professionals met verkoop, onderhoud en herstellingen van hun endoscopen en echoprobes.

Case services

service

Marketing & communicatie

service

Graphic & digital design

service

Technology & development

service

Finance & administratie