Kynetec

case

Het project

Landbouw maakt al duizenden jaren deel uit van het leven op aarde. Maar tegenwoordig gaat het verder dan het ‘boerenverstand’. Landbouwers en veetelers en andere grote spelers op de landbouwmarkt moeten niet langer enkel afgaan op hun proefondervindelijke agrarische wijsheid om hun kansen op een goede oogst of mooie bedrijfsresultaten te verhogen, maar kunnen ook rekenen op wetenschappelijk onderzoek. En dit onderzoek kan hen zelfs helpen een bloeiend landbouwbedrijf op poten te zetten.

Kynetec helpt grote spelers wereldwijd om grip te krijgen op de landbouwmarkt. Ze voeren op vraag van de klant marktonderzoek uit naar gewasbescherming, zaden, machinery, duurzaamheid, digitale landbouw en zo verder. Ze ondervragen alle schakels in de value chain, van boeren over retailers tot agronomisten, vertalen de onderzoeksresultaten naar businessopportuniteiten en helpen klanten om succesvolle strategieën uit te stippelen. Bovendien is er steeds meer aandacht voor duurzaamheid en dierenwelzijn, topics waarin Kynetec haar klanten met veel plezier begeleidt.

Eens het marktonderzoek voltooid is, volgt er dus nog een intensieve samenwerking met hun klant om deze onderzoeksresultaten om te zetten naar een werkende businessstrategie. Daarom zet Kynetec in op een gedetailleerde, maar ook visueel aantrekkelijke voorstelling van de resultaten. Enter Unikoo. Ons grafisch designteam geeft de onderzoeksresultaten vorm met passende formats die Kynetec kan gebruiken in rapporten en presentaties.

Telkens wanneer een onderzoek is afgerond en uitgeschreven, bezorgt Kynetec ons de tekstfiles van de resultaten. Ons grafisch designteam zet deze copy en cijfers om in infographics die de aandacht trekken en behouden. Dit is de laatste stap in heel het onderzoeksproces, dus racen we dikwijls tegen de klok. Geen probleem voor ons flexibele en stress-resistente designteam, maar het maakt het des te belangrijker om efficiënt te werk te gaan. Daarom stelden we een vectorenset samen met honderden flat icons van eigen en bestaande ontwerpen. Samen zorgen deze icons ervoor dat we telkens een passende visual kunnen maken, maar toch ook onderling genoeg kunnen variëren.

Onze aanpak valt, zoals je leest, in goede aarde bij Kynetec. Al sinds 2018 hebben we het genoegen om met hen samen te werken, goed voor 37 enorm interessante en leerrijke projecten. Wij kijken alvast uit naar meer!

Heb jij ook nood aan sterke, informatieve visuals die je presentaties, rapporten of andere communicaties kracht kunnen bijzetten? Neem gerust contact op met ons grafisch team, dan trekken we samen naar de tekentafel.

De klant

Kynetec is wereldleider in marktonderzoek voor landbouw en dierengezondheid. Het researchbureau helpt bedrijven wereldwijd om de dynamiek van hun markt te begrijpen en zichzelf hierin te positioneren.

service

Graphic & digital design