7 juni 2021

Een week in het leven van Lorie

Terug naar overzicht

Hi! Ik ben Lorie en ik werk als Operations Support bij Unikoo.
Als ik dat tegen vrienden en familie zeg, krijg ik dikwijls lege blikken als antwoord. Afhankelijk van de situatie hou ik het kort en zeg ik snel: ‘dus, een bom aan diverse uitdagingen!’. Na een cocktailtje deel ik al wat meer details over mijn jobinhoud, want wat ik eigenlijk écht doe is het operationeel ondersteunen van klanten op vlak van HR, facturatie, project management, sales, financiële administratie etc.

Toch schept dit dikwijls nog altijd niet genoeg duidelijkheid. Daarom geef ik graag een inzicht in één van de vele geweldige weken waarbij ik werk als Operations Support. Hier is een week in mijn leven!

blog-image

Maandag – ESN

Maandag is, zoals gewoonlijk, mijn European Startup Network-dag. Normaal gezien werk ik hiervoor in het leuke co-working gebouw Be Central te Brussel, maar vanwege Covid-19 werd mijn woonkamer noodgedwongen het decor van:

  • Het laatste nazicht van boekingen voor de kwartaalaangifte in de tool Exact Online
  • Het opmaken van rapporten voor Europese subsidieprojecten
  • Onze team meeting (Deze was extra leuk! We verwelkomden een nieuwe collega, vertelden elkaar over ons weekend en bespraken natuurlijk alle projecten waar we aan werken.)
  • Een meeting met de CEO over de financiële en administratieve toetsen van de Europese projecten

Dinsdag – Scale-ups.eu

Mijn dinsdag spendeerde ik in één van de innovatie-hubs van Antwerpen: The Beacon. Waarom op locatie? Wel, dat is toch net iets makkelijker om samen te werken met de collega’s voor de opvolging van de evenementen. En bovendien moest ik de start van een nieuwe medewerker voorbereiden. Zo bestelde ik een laptop, zorgde ervoor dat alle office tools beschikbaar waren en alle accounts waren aangemaakt voor de relevante applicaties.

Tussen de teammeeting en alle bovenstaande taken door, ben ik ook van Brussel naar Antwerpen gereisd. De klant had namelijk haar kantoor in Brussel opgezegd, dus hielp ik met veel plezier mee met de verhuis. Het kan misschien wat vreemd klinken dat een externe zich hiermee bezighoudt, maar toch toont dit mooi aan dat ik echt gezien word als “part of the team”. En daar stopt het niet, want ik word bijvoorbeeld ook uitgenodigd voor de fijne (digitale) teambuildings.

Een week in het leven van Lorie

Woensdag & vrijdag – Heatech

Deze twee dagen neem ik even samen, aangezien ik op woensdag en vrijdag voor dezelfde klant werk. Ik reis dan naar Schoten voor het volgende takenpakket:

  • Opmaak van verkoopfacturen
  • Inplannen van onderhouden voor verwarmingsketels
  • Archiveren van documenten
  • Betalen van aankoopfacturen
  • Inkomende oproepen opnemen, notitie maken en doorgeven aan de zaakvoerders

Donderdag – Scale-Ups.eu & Kunigi

Ook op donderdagvoormiddag werk ik voor Scale-Ups.eu. Deze dag reisde ik niet heel België door, maar ging ik verder met de opvolging van subsidieprojecten.

In de namiddag werkte ik voor Kunigi. Hier wordt momenteel hard gebrainstormd over het gebruik van het project management tool Monday. Daarbij krijg ik de leiding om op een efficiënte en effectieve manier sales, project management en facturatie te implementeren en synchroniseren.

Daarnaast staat er in mei een audit ingepland voor de KMO-portefeuille. Dit bereid ik voor, samen met de Kunigianen. Simultaan herinner ik hen eraan dat ze me tijdig aankoopfacturen en verkoopfacturen moeten bezorgen, zodat ik deze kan inboeken in Exact Online.

En dat was mijn werkweek! Zoals je ziet, een diverse planning met veel verschillende mensen, of zelfs: collega’s. Zo zag vorige week eruit, maar de volgende kan weer sterk variëren. Zodus, als Operations Support heb ik een dynamische, uitdagende job met toffe collega’s waar ik mijn dagelijks noodzakelijk babbeltje mee kan hebben. Exact waar ik naar vroeg bij mijn sollicitatie!

Word jij misschien mijn nieuwe collega? Bekijk hier onze vacatures.

Lorie Mae Van Deuren

Operations & Sales Support

hello@unikoo.be

Terug naar overzicht
newsletter

Nieuwsbrief

Hapklare weetjes over marketing, digitalisering, recruitment en zoveel meer? Meld je aan op onze nieuwsbrief.