18 maart 2022

Een jaar in het leven van Margot

Terug naar overzicht

Hi! Ik ben Margot en ik ondersteun verschillende klanten bij Unikoo in finance en reporting. Na iets meer dan een jaar in deze rol kijk ik met veel plezier terug naar de start van mijn carrière. Benieuwd hoe ik bij Unikoo verzeilde en hoe het avontuur me bevalt? Voor één keer kruip ik in mijn pen en deel ik mijn verhaal. Maar geen zorgen, het wordt een feel good story.

blog-image

Alle wegen liggen open

Waarschijnlijk weet iedereen nog waar ze mee bezig waren in het voorjaar van 2020. Ikzelf stond op het punt om mijn diploma te halen. Allemaal heel fun and exciting, maar alleen had ik nog geen enkel idee wat ik na mijn studies zou gaan doen. Ik studeerde Toegepaste Economische Wetenschappen aan de Universiteit Antwerpen, wat een vrij brede richting is. Zowat alle wegen lagen voor me open, maar ik had geen idee welke richting ik uitwilde.

Geen evidente situatie, vond ik. Gelukkig kwam ik op de jobbeurs van UA toevallig Unikoo tegen. Zij verzekerden me dat mijn besluiteloosheid geen obstakel is in de zoektocht naar de juiste job, maar dat het juist de kans geeft om samen uit te zoeken waar ik naartoe wil. Na een paar gesprekken sprak mij de familiale sfeer, de flexibiliteit en de kans om verschillende uitdagingen aan te gaan bij meerdere klanten mij enorm aan. De ideale kans om te gaan ontdekken!

Mijn eerste werkdag

Op 1 oktober 2020 was het zo ver, mijn eerste werkdag bij Unikoo. Zonder al te veel verwachtingen ben ik aan dit nieuwe avontuur begonnen. Na enkele opleidingen via Unikoo zelf, trok ik naar mijn eerste klant. Door mijn studie had ik veel kennis, maar nu was het tijd voor de praktijk. Zowel Unikoo als de klant hebben me goed begeleid in mijn eerste echte werkervaring, waardoor ik op korte tijd enorm veel heb kunnen leren. Mijn taken varieerden van debiteurenbeheer, inboeken van facturen, facturatie en HR-gerelateerde zaken tot controlling en rapportering. Al snel werd duidelijk dat mijn interesses vooral bij deze laatste twee lagen.

Dankzij het feit dat ik in mijn eerste jaar bij verschillende klanten op verschillende taken heb mogen werken, heb ik nu een duidelijk idee waarin ik verder wil. En Unikoo has my back. Ze helpen me door steeds te zoeken naar de juiste klant, door me te ondersteunen en opleidingen aan te bieden, door me de ruimte te geven om nieuwe dingen te proberen, ….

Afwisseling en sfeer

Bij deze terugblik kom ik eigenlijk tot één conclusie: ik ben enorm blij dat ik voor Unikoo heb gekozen. Consultancy is volledig mijn ding: ik hou van de afwisseling in mijn job, het snelle leertraject en ik merk ook op dat ik op persoonlijk vlak enorm ben gegroeid in het afgelopen jaar. Ondanks dat ik mijn Unikoo-collega’s niet continu zie doordat ik vaak bij de klant on site werk, voel ik me erg verbonden dankzij de leuke activiteiten, teambuildings en afterworks die Unikoo organiseert. Een sfeer die ik niet zou willen missen!

Wil jij ook deel uitmaken van het Uni(e)koo team?

Ontdek al onze openstaande vacatures op onze jobpagina en wie weet zien we jou binnenkort wel verschijnen bij Unikoo?

Margot van Dongen

Finance & Reporting Support

hello@unikoo.be

Terug naar overzicht
newsletter

Nieuwsbrief

Hapklare weetjes over marketing, digitalisering, recruitment en zoveel meer? Meld je aan op onze nieuwsbrief.